2008. december 12., péntek

Marcipános mokka bonbon




A bonbon-gyártás második eredménye. Állítólag finom, és a kávé íze dominál benne, nem a marcipáné. Én nem tudom, nem szeretem a marcipánt.


Hozzávalók
  • 2 evőkanál instant kávé
  • 1 evőkanál langyos víz
  • 200 g marcipán
  • 1 narancs reszelt héja
  • kristálycukor
  • 15 g fehércsokoládé

Az instant kávét elkeverem a langyos vízben, belereszelem a narancs héját. A narancsos-kávés keveréket összegyúrom a marcipánnal. 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy könnyebben lehessen formázni. Golyókat formálok, és meghempergetem őket a cukorban. A fehércsokoládét beleteszem egy kis zacskóba, vízbe lógatom és megolvasztom. Kivágom a zacskó sarkát és mintát rajzolok a golyókra.

Forrás: Dr. Oetker füzetke

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mustáros lazac Minimális erőfeszítéssel (és ügyességgel) rengeteg dicséretet lehet bezsebelni ezzel az étellel. A lazacot általában eleve szeletekre vágva árulják, ezért mindössze annyi vele a dolgunk, hogy megkenjük őket mustárral, és p… Tovább
  • Tiramisus fehércsoki trüffelKépet nem volt se erőm, se kedvem készíteni. Csak feljegyzem a hozzávalókat, hogy ne kelljen jövőre azon gondolkodnom, hogy hogyan is volt tavaly az a trüffel… Flat-catnél láttam ennek az eredetijét, de nekem az ő arányaival … Tovább
  • Idei mézesA szokásos recept alapján. … Tovább
  • „Sétapálca” keksz Nagyon tetszik a piros-fehér sétapálca alakú cukorka, és kb. minden ami azzal van dekorálva. Nem kis munka árán vaníliás kekszeket formáztam ilyen alakúra. Szebbek lesznek a kekszek, ha formázás után egy kis időt a hűtőben… Tovább
  • Kandírozott gyümölcsös koszorú Ez már kicsit karácsonyi hangulatú sütemény, kandírozott gyümölcs, mogyoró, citromos cukormáz… Látványos, és könnyen elkészíthető, szerintem arra is alkalmas, hogy „villogjunk” vele a rokonok/ismerősök előtt. És nem maradt… Tovább

0 megjegyzés: