Gombára és palacsintára vágytam, triviálisnak tűnt, hogy a hortobágyi húsos palacsintát fogom megtekerni, és hús helyett gombával készítem el.
Hozzávalók:
a palacsintához:
- 1 tojás
- 15 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 dl buborékos víz
- 1 csipet só
- 2 evőkanál olaj
a töltelékhez:
- 25 dkg csiperke (barna lehetőleg)
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- liszt
- só, bors
- 2 dl 20%-os tejföl
A tészta hozzávalóit mixerrel simára keverem, ha szükséges öntök még bele buborékos vizet, és vékony palacsintákat sütök. A hagymát és a gombát apróra vágom. Kevés olajon megpárolom a hagymát, félrehúzom, ha kicsit hűlt hozzákeverek két teáskanálnyi pirospaprikát. Visszateszem a tűzhelyre, beleteszem a gombát, megsózom, kevés vizet öntök alá, és fedő alatt pár perc alatt megpárolom. Szűrőkanállal kiszedem a gomba nagy részét, és félrerakom. Két evőkanál lisztből, a tejfölből, és kevés vízből habarást késztek, és besűrítem vele a visszamaradt paprikás gombás szaftot. Ha szükséges, még sózom, borsozom. Simára turmixolom, és egy-két evőkanálnyit a gombához keverek. A palacsintákat megtöltöm a gombával, és a tejfölös-paprikás szósszal nyakon öntöm.
6 darab lett belőle. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése