2009. április 2., csütörtök

Gombával töltött palacsinta

gombaspalacsinta1

Gombára és palacsintára vágytam, triviálisnak tűnt, hogy a hortobágyi húsos palacsintát fogom megtekerni, és hús helyett gombával készítem el.

Hozzávalók:

a palacsintához:

  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl buborékos víz
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál olaj

a töltelékhez:

  • 25 dkg csiperke (barna lehetőleg)
  • 1 fej hagyma
  • pirospaprika
  • liszt
  • só, bors
  • 2 dl 20%-os tejföl

A tészta hozzávalóit mixerrel simára keverem, ha szükséges öntök még bele buborékos vizet, és vékony palacsintákat sütök. A hagymát és a gombát apróra vágom. Kevés olajon megpárolom a hagymát, félrehúzom, ha kicsit hűlt hozzákeverek két teáskanálnyi pirospaprikát. Visszateszem a tűzhelyre, beleteszem a gombát, megsózom, kevés vizet öntök alá, és fedő alatt pár perc alatt megpárolom. Szűrőkanállal kiszedem a gomba nagy részét, és félrerakom. Két evőkanál lisztből, a tejfölből, és kevés vízből habarást késztek, és besűrítem vele a visszamaradt paprikás gombás szaftot. Ha szükséges, még sózom, borsozom. Simára turmixolom, és egy-két evőkanálnyit a gombához keverek. A palacsintákat megtöltöm a gombával, és a tejfölös-paprikás szósszal nyakon öntöm.

6 darab lett belőle. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: