2009. április 12., vasárnap

Húsvéti saláta

salata1

Ha valaki nem szeretné a tejszínes torma-sonka-kalács hármassal hizlalni magát (én pl.), a húsvéti ízekből mégsem akar kimaradni. Végre itt a tavasz, megjelent a friss retek, újhagyma és társaik, használjuk ki és fogyasszunk belőlük minél többet. Nemsokára úgyis elő lehet venni a fürdőruhákat…

Hozzávalók:

  • 1 fej saláta (nekem jégsaláta volt, de lehet fejes is)
  • 8 tojás
  • 3 dl joghurt
  • 8 kisebb szelet sonka
  • 2 csomó retek
  • snidling

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzöm, és hagyom kihűlni. Ha van a sonkán zsíros rész, eltávolítom és csíkokra vágom. A retket felkarikázom/julienne-re vágom. Minden tányérra teszek 2 maréknyi salátát, a retek és a sonka negyedét, és két négybe vágott főtt tojást. Az öntethez kicsit megsózom a joghurtot, és snidlinget vágok bele. Az asztalnál aztán ki-ki kedve szerint locsolhatja a salátáját.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Saláta grillezett nektarinnal A héten minimalizáltam a konyhában töltött időt, bár egy hosszas rizottókavargatást bevállaltam, nagyrész salátákat és 10 perces kajákat ettünk. Nagyon régen kinéztem ezt a receptet az egyik goodfoodos szakácskönyvemből, … Tovább
  • Bab-pogácsák tortilla-ban tzazikivelA BBC GoodFoodról van a recept, minimálisat változtattam rajta, mivel a bazsalikomos tzaziki kivitelezhetetlen volt, mert két üzletből egyben sem találtam bazsalikom bokrot. Úgyhogy “normál” uborkásat készítettem hozzá. Nagyo… Tovább
  • Kukoricás uborkasaláta Ez már azt hiszem súrolja a nevetségesen egyszerű kategóriát, de felteszem, mert nagyon finom, és hátha sikerül vele másnak is ötletet adni. Mi krumplifánkhoz ettük, jó bármilyen grillezett húshoz, tortillatekercsbe, pitáb… Tovább
  • Tésztasaláta A tésztasaláta nagyon jó „találmány”, másnap is tökéletes, azaz lehet vinni munkába vagy iskolába, egyszerűen elkészül, és általában több zöldséget és kevesebb tésztát tartalmaz, mint egy hagyományos tésztaétel. Persze ezt… Tovább
  • Fetás babsaláta Hozzávalók: 40 dkg fehér babkonzerv, leszűrve 30 dkg paradicsom 20 dkg pácolt feta 1 kis lilahagyma 1-2 evőkanál citromlé a tálaláshoz pita/kenyér A hagymát apróra vágom, és 1-2 órára összekeverem a ci… Tovább

0 megjegyzés: