Vagyok olyan konzumidióta, hogy menjek időnként gyorsétterembe. Elég fix, hogy melyik helyen mit eszem. Ez az egyik standard kedvenc. Elég jól sikerült reprodukálni, ráadásul sokkal kevesebb kalória van benne, mert nem olajban sütöttem, hanem a mini tavaszi tekercsek analógiájára a sütőben. Esti majszolnivaló, vagy sörkorcsolya vendégeknek. Forrón frissen az igazi, de szerintem elvannak a tekercsek pár órát sütés előtt a tepsiben, úgyhogy nagyszerűen előkészíthető. Hús nélkül, csak zöldséges raguval töltöttem a tésztalapokat, persze lehet bele darált marhahúst is tenni, akkor vagy csökkenteni kell a zöldség mennyiségét, vagy több réteslapot venni.
Hozzávalók:
- 2 doboz vesebab konzerv
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1 fej hagyma
- 1 kis sűrített paradicsom
- bazsalikom
- só, bors
- csili
- olaj
- 10 réteslap
- keményítő/liszt
- tejföl
Az apróra vágott hagymát egy evőkanál olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a bab- és a kukoricakonzerveket, a sűrített paradicsomot és annyi kevés vízben elkevert keményítőt, hogy sűrű legyen a szósz. Kevés és sűrű leve legyen a „főzeléknek”, hogy ne folyjon ki a tekercsekből. Sózom, borsozom, csilivel és bazsalikommal ízesítem. Félreteszem hűlni. A réteslapokat kettesével összerakom (réteslap-olaj-réteslap-olaj). A kétrétegű réteslapot a hosszabbik oldala mentén 3 részre, a rövidebbik mentén 2 részre vágom. A tésztacsíkok rövidebbik oldalára tölteléket kanalazok úgy, hogy a szélső 1 cm üres maradjon, ezt az 1-1 cm-t behajtom és feltekerem. A tekercseket tepsibe teszem, megkenem olajjal, és előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütöm. Forrón tejfölbe tunkolva elmajszolom.
30 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése