2009. április 4., szombat

Mini burrito

Vagyok olyan konzumidióta, hogy menjek időnként gyorsétterembe. Elég fix, hogy melyik helyen mit eszem. Ez az egyik standard kedvenc. Elég jól sikerült reprodukálni, ráadásul sokkal kevesebb kalória van benne, mert nem olajban sütöttem, hanem a mini tavaszi tekercsek analógiájára a sütőben. Esti majszolnivaló, vagy sörkorcsolya vendégeknek. Forrón frissen az igazi, de szerintem elvannak a tekercsek pár órát sütés előtt a tepsiben, úgyhogy nagyszerűen előkészíthető. Hús nélkül, csak zöldséges raguval töltöttem a tésztalapokat, persze lehet bele darált marhahúst is tenni, akkor vagy csökkenteni kell a zöldség mennyiségét, vagy több réteslapot venni.

Hozzávalók:

  • 2 doboz vesebab konzerv
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 fej hagyma
  • 1 kis sűrített paradicsom
  • bazsalikom
  • só, bors
  • csili
  • olaj
  • 10 réteslap
  • keményítő/liszt
  • tejföl

Az apróra vágott hagymát egy evőkanál olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a bab- és a kukoricakonzerveket, a sűrített paradicsomot és annyi kevés vízben elkevert keményítőt, hogy sűrű legyen a szósz. Kevés és sűrű leve legyen a „főzeléknek”, hogy ne folyjon ki a tekercsekből. Sózom, borsozom, csilivel és bazsalikommal ízesítem. Félreteszem hűlni. A réteslapokat kettesével összerakom (réteslap-olaj-réteslap-olaj). A kétrétegű réteslapot a hosszabbik oldala mentén 3 részre, a rövidebbik mentén 2 részre vágom. A tésztacsíkok rövidebbik oldalára tölteléket kanalazok úgy, hogy a szélső 1 cm üres maradjon, ezt az 1-1 cm-t behajtom és feltekerem. A tekercseket tepsibe teszem, megkenem olajjal, és előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütöm. Forrón tejfölbe tunkolva elmajszolom.

30 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sütőtökös-marhahúsos pite Erősen átdolgozva a GoodFoodról (így jár, aki nem vásárol be elég figyelmesen, és az édesburgonyát élből lecseréltem sütőtökre). Azért ezek a “cottage pie”-ok nagyszerű ételek. Különösen ilyen hideg, lehangoló időben (még a … Tovább
  • Zöldséges enchilada & töltött paprika Tegnap nagyon trükkösen főztünk. Egyféle zöldséges-bulgurból kétféle étel készült. A felét kaliforniai paprikába, a másik felét pedig tortillába töltöttük. Azt hiszem bevezetem az állandó repertoárba az enchiladat, és nekiál… Tovább
  • Pita-szendvics A mostani vagy az előző GoodFoodból van, Levi választotta, hogy akkor ő ilyet szeretne (éhes iskolából hazaérő gyerekeknek szólt az ajánlás :-)) Ami a jópofa benne, hogy se sütő, se mikró nem kell hozzá, csak egy pirító, ami… Tovább
  • Taquito (Flauta) Illetve “fitness” taquito, mert nem olajban sütöttem őket, hanem sütőben. A taquito (avagy flauta) kisméretű tortillalap csirkés vagy marhahúsos töltelékkel töltve, szorosan feltekerve és olajban megsütve. Rendszerint kettév… Tovább
  • BBQ csirkecombok Az egyik őszi BBC GoodFoodból van a recept, nagyon kevés alapanyag kell hozzá, gyorsan elkészül, és ami a legjobb benne, elég sokat el lehet használni a hűtőben kallódó BBQ szószból. Hozzávalók: a húshoz: 4 csirke alsócomb… Tovább

0 megjegyzés: