2009. április 10., péntek

Fokhagymás-citromos csirkecomb

fokhagymascsirkecomb2

Sütés közben igen erős fokhagyma szag volt, a végeredményen ez azonban már nem érződött, sokkal inkább a zöldfűszeres-citromos íz dominált.

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított korianderzöld
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál citromlé
  • 4 csirke alsócomb
  • só, bors

A citromlevet és az olajat összekeverem a zúzott fokhagymával és az apróra vágott korianderzölddel. Egy-két órát állni hagyom, hogy összeérjenek az ízek. A csirkecombokról lehúzom a bőrt és beirdalom. Sózom, borsozom, és megkenem a páccal. Előmelegített sütőben 190-200 fokon kb. 1 órát sütöm, közben többször megkenem a maradék páccal. Ha nagyon pirul, aláöntök egy kis bort/vizet, esetleg lefedem alufóliával. Párolt zöldséggel és sültburgonyával tálaltam.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Linguine mandulával és petrezselyemmel – “Végigfőzni a Meatless-t” Ez egy lusta-pesto-s tészta. Mert nem kell a pesto szokásos hozzávalóit összeturmixolni, csak hozzákeverni a tésztához. Szerintem nagyon jó, egy kis citrom, mandula, sajt, petrezselyem…És nem mértem, úgyhogy a recept nagy vo… Tovább
  • Borsó-hummusz – “Végigfőzni a Meatless-t” Ennyire elképesztő színe van :-)A legtovább a friss borsó megpucolása tartott, ami utána következik, már gyerekjáték.Mivel a borsót blansírozni kell, szerintem valami jóféle felengedett mirelit borsóból is jó kell legyen, me… Tovább
  • Serpenyős pizza spárgával – “Végigfőzni a Meatless-t” A képen olyan kis jellegtelen valami, pedig igazi nagyágyú – minimális energia befektetés és maximális boldog nyammogás. Levi azt mondta, hogy fel kell vennünk az állandó repertoárba – és ezt nem mondja bármire, úgyhogy... K… Tovább
  • Téli saláta Nagyon jól néz ki, nagyon menő és nagyon finom – mindenféle őszi-téli menőség egy tányéron. Mostantól nincs kifogás, mindenki egyen több zöldséget, és le az unalmas salátákkal! akkor, nézzük mi került a tányérra bébispenót … Tovább
  • Citromos–olajbogyós csirke A legújabb – karácsonyra kapott – szakácskönyvem felavató-receptje ez. One pot Martha Stewart csapatától. One pot – csupa olyan recept, amit egy edényben lehet elkészíteni. A receptek a felhasznált edény szerint vannak csopo… Tovább

0 megjegyzés: