Sütés közben igen erős fokhagyma szag volt, a végeredményen ez azonban már nem érződött, sokkal inkább a zöldfűszeres-citromos íz dominált.
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál aprított korianderzöld
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál citromlé
- 4 csirke alsócomb
- só, bors
A citromlevet és az olajat összekeverem a zúzott fokhagymával és az apróra vágott korianderzölddel. Egy-két órát állni hagyom, hogy összeérjenek az ízek. A csirkecombokról lehúzom a bőrt és beirdalom. Sózom, borsozom, és megkenem a páccal. Előmelegített sütőben 190-200 fokon kb. 1 órát sütöm, közben többször megkenem a maradék páccal. Ha nagyon pirul, aláöntök egy kis bort/vizet, esetleg lefedem alufóliával. Párolt zöldséggel és sültburgonyával tálaltam.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése