2009. április 10., péntek

Fokhagymás-citromos csirkecomb

fokhagymascsirkecomb2

Sütés közben igen erős fokhagyma szag volt, a végeredményen ez azonban már nem érződött, sokkal inkább a zöldfűszeres-citromos íz dominált.

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál aprított korianderzöld
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál citromlé
  • 4 csirke alsócomb
  • só, bors

A citromlevet és az olajat összekeverem a zúzott fokhagymával és az apróra vágott korianderzölddel. Egy-két órát állni hagyom, hogy összeérjenek az ízek. A csirkecombokról lehúzom a bőrt és beirdalom. Sózom, borsozom, és megkenem a páccal. Előmelegített sütőben 190-200 fokon kb. 1 órát sütöm, közben többször megkenem a maradék páccal. Ha nagyon pirul, aláöntök egy kis bort/vizet, esetleg lefedem alufóliával. Párolt zöldséggel és sültburgonyával tálaltam.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: