2009. április 3., péntek

Zöldséges lepény

zoldsegeslepeny1

Beléptem a quiche sütők táborába. Igazán csinálhattam volna eddig is, nem tudom, mi tartott vissza. Érdemes a szezonális zöldségekből készíteni. Én most ennél sokkal lustább voltam, a piac helyett csak a fagyasztóig mentem (óriási találmány a mirelit zöldségkeverék). Legközelebb azt hiszem már valamilyen spárgás változat fog következni.

zoldsegeslepeny2

Hozzávalók:

  • 22,5 dkg liszt
  • 11,3 dkg vaj/margarin
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 30 dkg burgonya
  • 40 dkg mirelit zöldségkeverék (nekem kukorica-borsó-répa volt)
  • 3 tojás
  • 3 dl tejszín
  • 1 fej hagyma
  • só, bors
  • rozmaring

A lisztből, vajból, egy csipet sóból és egy kevés hideg vízből omlós tésztát gyúrok, és minimum fél órára fóliába csomagolva a hűtőbe teszem. A burgonyát meghámozom, és apróra kockázom. Egy fazékban vizet forralok, ha felforrt beleöntöm a burgonyakockákat és a mirelit zöldségkeveréket. Újraforrástól számítva 5 percig főzöm. Leszűröm, és összekeverem az apróra vágott hagymával. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeverés), a tésztával kibélelek egy 24 cm átmérőjű tortaformát (én egy kisebb szögletes tepsit, mert csak az van). A tésztába kanalazom a zöldségeket. A tojásokat elkeverem a tejszínnel és a fűszerekkel, és a zöldségek tetejére öntöm. 35-40 percig sütöm.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nekem félig nyers maradt a tészta, pedig 10 perccel tovább sütöttem. Az alját jobban kell sütni!