Beléptem a quiche sütők táborába. Igazán csinálhattam volna eddig is, nem tudom, mi tartott vissza. Érdemes a szezonális zöldségekből készíteni. Én most ennél sokkal lustább voltam, a piac helyett csak a fagyasztóig mentem (óriási találmány a mirelit zöldségkeverék). Legközelebb azt hiszem már valamilyen spárgás változat fog következni.
Hozzávalók:
- 22,5 dkg liszt
- 11,3 dkg vaj/margarin
- só
- 5 dkg reszelt parmezán
- 30 dkg burgonya
- 40 dkg mirelit zöldségkeverék (nekem kukorica-borsó-répa volt)
- 3 tojás
- 3 dl tejszín
- 1 fej hagyma
- só, bors
- rozmaring
A lisztből, vajból, egy csipet sóból és egy kevés hideg vízből omlós tésztát gyúrok, és minimum fél órára fóliába csomagolva a hűtőbe teszem. A burgonyát meghámozom, és apróra kockázom. Egy fazékban vizet forralok, ha felforrt beleöntöm a burgonyakockákat és a mirelit zöldségkeveréket. Újraforrástól számítva 5 percig főzöm. Leszűröm, és összekeverem az apróra vágott hagymával. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeverés), a tésztával kibélelek egy 24 cm átmérőjű tortaformát (én egy kisebb szögletes tepsit, mert csak az van). A tésztába kanalazom a zöldségeket. A tojásokat elkeverem a tejszínnel és a fűszerekkel, és a zöldségek tetejére öntöm. 35-40 percig sütöm.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
1 megjegyzés:
Nekem félig nyers maradt a tészta, pedig 10 perccel tovább sütöttem. Az alját jobban kell sütni!
Megjegyzés küldése