Végre itt a tavasz és a karalábé mellett megérkezett a másik időszakos örömforrásom a spárga. Nagy kár, hogy olyan rövid a szezonja, mert a szétfőzött konzerv (üveges) azért nem ugyanaz…
Hozzávalók:
- 50 dkg spárga (szerintem a zöld jobban néz ki)
- 20-25 dkg darált sertéscomb
- 40 dkg spagetti
- 1 kis fej hagyma
- 2 dl tejszín
- 0,5 dl fehérbor
- petrezselyem
- só, bors
- kakukkfű
- szerecsendió
- 1 teáskanál citromlé
- parmezán
- 1 evőkanál olívaolaj
A spárgát megtisztítom, és kb. 3 cm hosszú darabokra vágom. Felteszek vizet melegedni. Egy edényben felhevítem az olajat, átforgatom rajta az apróra vágott hagymát. Miután üvegesre párolódott, hozzáadom a darált húst, és kifehéredésig pirítom. Kicsit megsózom, aláöntöm a bort, és lefedve párolom. Ha a víz felforrt, beleteszem a tésztát és a spárgát. Lefedve 8-10 percig főzöm (spagetti útmutató). Közben hozzáadom a húshoz a tejszínt, 1-2 csipet szerecsendiót, és 3-5 csipet kakukkfüvet és egy teáskanál citromlevet. Ha túl sűrű lenne a mártás, a spagetti főzővizével lehet hígítani. Végül egy csokor összevágott petrezselymet és egy kevés parmezánt adok a húshoz és összekeverem a leszűrt tésztával.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
5 megjegyzés:
Szép lett, és biztos finom is...most nyeltem kettőt...na jó hármat-a spárgát én is szeretem...de tésztát nem ehetek ugyanis fogynom kelllllllll, ezért mindíg éhes vagyok:)))
5 dkg durumtésztából sem fér bele? az nagyon fogyi-adag már. én 10 dekákat tolok....
...na már most 5 dkg beleférne...de nem bírok leállni!nem megy...ezért neki sem kezdek. Ha pizzát eszem 5 évben 1 alkalommal akkor xxl...az a rosszúl léthez vezet, és akkor érzem magam jól-akkor persze rosszúl vagyok, nem kapok levegőt és mentőért könyörgök...szóval az én hibám...tudom, de nem bírok leállni a tésztával
Nagyon tetszik ez a fotó is.
köszi. bár lenne türelmem a fényképezéshez.
Megjegyzés küldése