Minimál ebéd vagy vacsora. Illetve most, hogy itt a tavasz és előkerülnek a grillek, lehet a húsok mellett köretnek vagy csipegetnivalónak sütni. Kinti sütéshez érdemes nagyobb gombákat venni, hogy ne potyogjanak le a rácsról a parázsra, a grillserpenyőnél nincsen ilyen probléma, jók a kisebb fejek is.
Hozzávalók:
- csiperke gomba (közepes/nagy fejek)
- sajt (nekem gouda volt, de lehet füstölt vagy bármi más is)
- kakukkfű
- só, bors
- olívaolaj (ha grillserpenyőben készül)
A gombákat megtörölgetem, a tönkjüket kiszedem és ez utóbbiak mehetnek egy zacskóban a fagyasztóba későbbi felhasználásra. A sajtot felkockázom. A gombafejeket megsózom, borsozom. Sajtkockákat teszek bele, megszórom kakukkfűvel. Kevés olívaolajat melegítek a grillserpenyőben (célszerű ecsettel elkenni), és addig sütöm a gombafejeket, amíg a sajt megolvad bennük (célszerű nem a legerősebbre tekerni a főzőlapot, akkor megég az alja, mielőtt megolvad a sajt). Salátával könnyű ebéd volt.
Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése