Pár szelet sonka felhasználásával nagyon finom vendégváró falatokat süthetünk. Nem csak mozzarellából lehet készíteni, más nem túl zsíros sajt is megfelel (éppen elég zsír van ebben a süteményben, igazán felesleges, hogy még a sajt is zsíros legyen). Amúgy pedig szerintem ez a legjobb dolog, ami a húsvéti sonkával történhet.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- kevés tej
- 1 tojássárgája
- kb. 2 maréknyi apróra vágott sonka
- 1 zacskónyi (125 g) mini mozzarella
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 tojás
- 2 dl tejszín
A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáadom a tojássárgáját, kevés sót, és annyi tejet, hogy rugalmas tésztát kapjak (kb. 0,5 dl). Kb. fél órára beteszem a hűtőbe, közben előkészítem a tölteléket. A mozzarellát lecsepegtetem, és apróra vágom (kb. 8 darabba minden kis golyót). A lilahagymát megpucolom, és apróra vágom. A tojásokat villával felverem, hozzákeverem a tejszínt, kicsit sózom, borsozom. A sütőt előmelegítem 170 fokra (légkeverés). A tésztát vékonyra nyújtom, köröket szaggatok, és kibélelem a 35 ml-es formákat (ezek a kicsi formák). Mindegyikbe teszek a sonkából, a sajtból és a lilahagymából, majd a tojásos-tejszínes masszával megtöltöm (kb. 1 evőkanálnyi). Nagyjából 25 perc alatt készre sütöm.
25-27 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Szia!
Biztos finom!Imádom az ilyen kosárkákat,mindegy hogy édes avagy sós
csak a mosogatás része nem valami jó...
Megjegyzés küldése