Kétféleképpen szoktam készíteni, ilyenkor télen paradicsomkonzervből, nyáron pedig friss paradicsomból. Igazi minimál-kaja, kezdők is bátran kipróbálhatják.
Hozzávalók:
- 40 dkg penne tészta
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors
- 25 dkg mozzarella
- 5 dkg pecorino vagy parmezán
- 1-1,5 kiló paradicsom
vagy
40 dkg darabolt olasz paradicsomkonzerv - 1 kis sűrített paradicsomkonzerv
Ha friss paradicsomból készítem, akkor a paradicsomok hámozásával, és magtalanításával kezdek, mert lassú vagyok ebben, sok edény kell hozzá, és minden úszik olyankor a vízben meg a paradicsomban. (A módszer, egy edényben vizet forralok, egy másikba hideg vizet engedek és beledobok pár jégkockát. A megmosott paradicsomok alján x alakban bemetszem a héjat. Pár másodpercre a forró vízbe teszem őket, majd átemelem a hidegbe. Majd meghámozom őket, félbevágom, kivágom a zöld részt, kikaparom a magokat, és nagyobb kockákra vágom.) Ami innen jön, az közös mindkét változatban. Felteszek egy nagyobb fazékban vizet főzni (sósat persze). Megpucolom a fokhagymákat, felkarikázom a mozzarellát, lereszelem a parmezánt (vagy ami éppen van itthon) majd előmelegítem a sütőt 220 fokra (légkeverés). Leszűröm a megfőtt tésztát és visszaöntöm a fazékba. Elkeverem 3-4 evőkanál olívaolajjal, a reszelt sajttal, a paradicsommal/paradicsomkonzervvel és az átnyomott fokhagymával. Sózom, borsozom. Tepsibe, vagy hőálló tálba teszem, és a tetejére rakosgatom a mozzarellát. Forró sütőben addig sütöm, hogy a sajt a tetején kapjon egy kis színt (kb. 15-20 perc).
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése