Angol édesség, ami az etoni kantinról kapta a nevét. Jó kis iskola lehet az, ahol ilyen desszertet szolgálnak fel. Tejszínhab, eper és habcsók, csupa remek összetevő. A habcsókhoz a múltkori receptet használtam, dobozban minimum egy hétig eláll, érdemes belőle nagyobb adagot sütni. A cukrozott eper akár egy fél nappal korábban is elkészíthető, a desszertet azonban célszerű frissen összeállítani, mert a tejszínhab úgy a legfinomabb (és biztosan nem vesz át semmilyen nemkívánatos szagot a hűtőben), a habcsók pedig ropogós marad.
Hozzávalók:
- 30 dkg eper (tisztítva)
- 2 dl tejszín
- 2,5 dkg cukor
- 1 vaníliarúd
- 2,5 dkg habcsók
- 2 evőkanál narancslikőr (én fehér rumot használtam, mert narancslikőröm nincsen)
Az epret négybe-nyolcba vágom a méretüktől függően, meglocsolom a narancslikőrrel/rummal, és elkeverem a cukorral. Lefedve minimum 4 órára a hűtőbe teszem. A tejszínt kemény habbá verem, a habcsókot összetöröm. Az eper harmadát poharakba kanalazom, a maradék kétharmadot a habcsók kétharmadával a habhoz keverem. Az epres habot elosztom a poharakban (elég nagy pohár kell, vagy van „repeta is”). A maradék habcsókkal díszítem. Azonnal tálalom.
Nekem nem volt a hab elég édes, kipróbáltam úgy is, hogy a habhoz adok 3 teáskanál cukrot, finomabb volt úgy.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehet :)
az.... :-)
Megjegyzés küldése