2009. május 1., péntek

Medvehagyma-hétvége

Tegnap a piacon láttam pár árusnál medvehagymát, gondoltam kipróbálom mi az, amire minden blogger úgy rá van bukva. A fokhagymás íz nálam pluszpont, ugyanis egyesek szerint túlságosan is odavagyok érte, és túl sokat teszek mindenbe. Pedig nem is, csak 2x annyit szoktam, mint amennyit a recept ír. Az pedig nem is olyan sok.

Este az első adag elfogyasztása után tudatosult bennem, hogy ez azért nem is olyan kevés, mint elsőre gondoltam. Kicsit át kellett variálom a tervezett  hétvégi menüt. A következők voltak/lesznek/vannak/készülnek a medvehagymából:

  • medvehagymás vajkrém – jó volt, de nem valami gyomorkímélő
  • medvehagymás quiche – az alap quiche lorrainet turbóztam a medvehagymával. Most sül. Nyammm.
  • medvehagyma krémleves holnapra, mert még mindig van belőle egy csomó a pulton.

Receptek meg képek majd jönnek.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Karfiolfelfújt gnocchival–VKF 46Nana a következő témát találta ki: egy vegetáriánus étel (nem desszert) és egy történet a saját hús-nem-evésünkről. Ez utóbbiról azt hiszem ódákat tudnék zengeni, és hosszas oldalakat teleírni. Az a kifejezés, hogy “picky eat… Tovább
  • Karácsonyi menü Szakácskönyveket, újságokat lapozgatok, hogy mi legyen 25-én a karácsonyi menü anyáméknál. Hááát nem egyszerű. A legfontosabb felvetés, hogy “nincsenek hagyományok” (nem vagyunk a halászlé-töltött káposzta-rántott ponty vona… Tovább
  • Karácsonyi menü – a befutóA végeredmény, ami mindenkinek megfelelt: almás zellerkrémleves zellerchips-szel, majd megszerzem a  receptet és reprodukálom, mert nagyon jó volt sült kacsa (semmi extra), gránátalmás lilakáposzta, és sütőben sült&nb… Tovább
  • 30 days of creativity–14. nap–cikk-cakk (aka chevron) mintás tálca Nem volt egyszerű (és végképp nem volt gyors) összehozni ezt a tálcát. Először (azt hittem) megvettem hozzá minden szükséges eszközt, tálcát, fehér festéket, türkiz festéket, csiszolópapírt, ecsetet, maszkoló szalagot. Aztán… Tovább
  • Reflux, gyomortükrözés & Co.Jujj mit keresnek itt ezek a témák, egy ez főzősblog…. Hát úgy gondolom, hogy a főzéshez kapcsolódik az evés, ahhoz meg a gyomor. És amúgy is főzősblog némi én-bloggal. Kezdjük a közepén: akinek rendszeresen fáj a hasa, és ne… Tovább

2 megjegyzés:

Océano Naranja írta...

cosa importante sincronizar con direccion.

Lilla írta...

I don't speak spanish. in english please :-)
you can contact me at lillafoz at gmail.com