2009. július 17., péntek

Fusilli gombás – kéksajtos mártással

teszta1

Nagyon gyorsan elkészül – miközben megfő a tészta, elkészül a mártás is. Bármilyen kéksajt jó hozzá, aminek nincs vastag héja (mint, pl. a camembertnek), gorgonzola, márványsajt stb. mindenki válasszon olyan erőset, amit szeret.

Hozzávalók:

  • 20 dkg fusilli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg csiperkegomba (vagy erdei gomba)
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg kéksajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • petrezselyem

Miközben megfőzöm a tésztát, elkészítem a mártást. A gombát felvágom, és átforgatom a felhevített olajban, hozzáadom a zúzott fokhagymát, és még 2 percig pirítom. Felöntöm a tejszínnel, és pár percig nagy lángon főzöm, hogy besűrűsödjön. Hozzáadom a sajtot, és csak addig hagyom a tűzhelyen, amíg elolvad (nem szabad felforrjon), leveszem a tűzről, megsózom, megborsozom. Beleforgatom a leszűrt tésztát, és petrezselyemmel megszórva azonnal tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zöldségcurry kókusztejjel A karácsonyi folyamatos dőzsölés és húsevés után könnyű zöldséges étel kellett. Nem szeretem a csípőset, ezért enyhe curryt használtam, persze aki bírja és szereti, készítse erőssel, vagy tegyen bele némi chilipaprikát az … Tovább
  • Sajtos makaróni „Mac ’n’ cheese”, azaz sajtos makaróni, az angolszász anyukák egyik receptje arra az esetre, ha sok éhes gyereket akarnak jóllakatni. Természetesen ennek is van már por változata a nagy vízen túl, amihez csak vizet kell ke… Tovább
  • Nasi goreng A nasi goreng indonéz rizses egytálétel, amit általában reggelire esznek, és az előző napi maradék főtt rizsből készítik. Másfajta zöldségeket is lehet hozzá használni, sőt csirkehússal vagy garnélával is dúsítható, nem cs… Tovább
  • Sült csirke Az eredeti angol recept „bolond-álló”-nak titulálta ezt az elkészítési módot, nos ez igaz is nagyjából. Nagyon egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom lesz a végeredmény. A hús omlik le a csontról, nincs kiszáradva, és a … Tovább
  • Brassói aprópecsenye Próbáltam utánanézni, hogy milyen az „igazi” brassói, azonban kb. minden cikk mást említett: a hús vágását (azaz csíkok legyenek), a hús és a burgonya együtt sütését, a majorannát, a hús adott részének használatát… Nem tis… Tovább

0 megjegyzés: