2009. július 22., szerda

Zöldborsópüré

borsopure2

Igazi tömény zöldborsóíz. Sokkal intenzívebb, mint a borsófőzelék vagy leves, vagy a párolt zöldborsó. Sült húsokhoz nagyszerű köret – magában talán túl sok, ’vegyes’ köret egyik tagjának azonban kiváló. Mentával vagy petrezselyemmel lehet fűszerezni, a menta izgalmasabb, de nem mindenki szereti, a többieknek (köztük nekem is), marad a petrezselyem.

borsopure1

Hozzávalók:

  • zöldborsó
  • menta/petrezselyem
  • kevés vaj
  • só, bors
  • parmezán

A borsót annyi vízben, ami éppen ellepi, felteszem főni. Miután megfőtt, leszűröm, de a főzővíz egy részét félreteszem. A borsót összeturmixolom, adok hozzá egy keveset a főzővízből, hogy kellően krémes legyen. Sóval, apróra vágott petrezselyemmel/mentával, és egy kevés reszelt parmezánnal ízesítem. Végül egy-két diónyi vajat keverek bele.

Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Ananász-uborka salsa Tovább tartott ezt a kis ábrát elkészíteni, mint magát az ételt :-).Van fotó is, megmutatom azt is: A recept ismét Sarah Carey, és Everyday Food, csak én kihagytam a chilit, mert puhányok vagyunk. Nem jut eszembe semmi okoss… Tovább
  • Sültpaprika krémleves A heti Zöldségkosárban jött egy csomó kápia paprika, amivel valamit kezdeni kellett, mert ahhoz sok volt, hogy reggelire szendvics mellé elmajszoljam (azt hiszem 13 darabot kaptam…). Mandy küldte Zamat és Illat linkjét, hogy… Tovább
  • Currys cukkinileves Újabb szakácskönyv-avató recept. Azt leszámítva, hogy nem eszem tengeri dolgokat és disznóhúst, abszolút végigfőzhető könyv az Everyday Food – Great Food Fast (és ez azért elég nagy szó szerintem). 250 gyorsan elkészíthető r… Tovább
  • Limoncello-s kuglóf Már háromszor vagy négyszer készítettem, úgyhogy abszolút megkapja a “bevált” jelzőt. Egy kis keverem-kavarom, némi csokoládé a tetejére, és kész is a tökéletes őszi hétvégi uzsonna. Meg ugye a kedvenc főrendem mellé (Earl G… Tovább
  • Körtés-csokoládés táska Gyalázatosan egyszerű a recept, a munkahelyünk mellett egy boltban találkoztunk egy körtés-csokoládés péksüteménnyel, és bár én a körtét sajttal, sós ételekben szoktam enni, ez azért… Lecsúszik na. Mit lecsúszik, reprodukáln… Tovább

2 megjegyzés:

szepyke írta...

És mivel, vagy mihez eszitek?

Lilla írta...

sült húshoz. gondolom csirkecombot sütöttem mellé (kicsit régen volt már ez, nem emlékszem mi votl hozzá), mert általában azt szoktam, de valami nagyobb komolyabb egybesülthöz is jó.