2009. augusztus 27., csütörtök

Csirke burgonyapüré paplan alatt – aka pásztorpite

csirke1

Sajnos nem túl fotogén, de nagyon ízletes és egyszerű egytálétel, ráadásul a burgonyapüré különböző fűszerezésével könnyen változatossá tehető. Használhatunk hozzá különböző zöldfűszereket, fokhagymát, vagy már zöldségekből készült püréket is, brokkolit vagy sárgarépát.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 70 dkg burgonyából püré, tetszőlegesen fűszerezve (én szerecsendiót használtam)
  • kb. 10 dkg reszelt sajt
  • 1 nagy hagyma
  • 2-3 sárgarépa
  • 3 dl hús- vagy zöldségalaplé
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis sűrített paradicsom konzerv
  • friss kakukkfű
  • só, bors
  • 1-2 evőkanál olaj

A húst, a hagymát és a sárgarépát nagyon apró kockákra vágom, és a felhevített olajon 5 percig pirítom őket. Megszórom a lisszttel, elkeverem, majd felöntöm az alaplével, és a sűrített paradicsommal. Lefedve 15 percig főzöm. Közben 200 fokra előmelegítem a sütőt, és előveszek egy tűzálló tálat. A húsos ragut fokhagymával, sóval, borssal, és kakukkfűvel ízesítem. A húst a tűzálló tálba öntöm, a tetejére kanalazom a burgonyapürét, megszórom a reszelt sajttal, és kb. 20 percig sütöm (addig kell sütni, amíg a sajt megpirul a tetején).

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Cobb saláta A saláta Bob Cobb-ról kapta a nevét, aki néhány későn beeső vendégnek a hűtőszekrényben talált maradékokból kreálta ezt a fogást. A hozzávalók listája nem igazán kötött, a forma a fontos, nem kell összekeverni a hozzávalókat… Tovább
  • Paradicsomos babsaláta Megint GoodFood :-), mostanában vagy az újságokból főzök, vagy “klasszikusokat” csinálok meg újra, vagy csak összedobok egy salátát. Most majd emellé fel fog szerintem zárkózni a legújabb szakácskönyvem, Martha Stewart Ameri… Tovább
  • Pita-szendvics A mostani vagy az előző GoodFoodból van, Levi választotta, hogy akkor ő ilyet szeretne (éhes iskolából hazaérő gyerekeknek szólt az ajánlás :-)) Ami a jópofa benne, hogy se sütő, se mikró nem kell hozzá, csak egy pirító, ami… Tovább
  • Clafoutis koktélparadicsommal Van egy szuper vega-szakácskönyvem (na jó, nem csak egy), abból van a recept. Öt perc alatt összekeverem, aztán megsütöm, a végeredmény meg tiszta ‘úá’. Tökéletes kombó. Hozzávalók: 20 dkg koktélparadicsom 2 tojás 1,1 dl… Tovább
  • Zöld spárga sült csirkével Hú, rettentően le vagyok maradva néhány receptnek a posztolásával – ezt Levi főzte nekem a születésnapomra, ami már több mint egy hónapja volt… Végül is az ajándékom is csak most érkezett meg, úgyhogy ahhoz képest nem is áll… Tovább

0 megjegyzés: