2009. augusztus 24., hétfő

Halfilé paradicsommártással

halfile2

Ennél a receptnél azért a lustaság győzött, és darált paradicsom konzervet használtam, de akinek van türelme a paradicsom hámozáshoz – magtalanításhoz - apróra vágáshoz, az készítse friss paradicsomból.

Hozzávalók:

  • 60 dkg tengeri halfilé (ez pangasius volt)
  • 40 dkg darált paradicsom konzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • oregano
  • csipet cukor
  • olíva olaj
  • provance-i fűszerkeverék

A sütőt 200-220 fokra előmelegítem. A halszeleteket egy tepsibe fektetem, megszórom provance-i fűszerkeverékkel, meglocsolom kevés olívaolajjal (só nélkül süljön!), és megsütöm. A paradicsomkonzervet egy kis fazékba öntöm, bazsalikommal, kakukkfűvel, oreganoval, a zúzott fokhagymával, csipet cukorral, és sóval fűszerezem. Felmelegítem, és a tányérokra szedett halfilére kanalazom.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sajtos tonhal-fasírt Azért főzök is, nem csak tanulok, meg délután szunyókálok (a kettő között szoros összefüggés van), sőt időnként még újdonságokat is (ma thai csirkeleves és new york cheesecake volt). Egyik nap hét közben például Levinek ezt… Tovább
  • Taco káposztasalátával és csirkével/hallal Ez is hétvégi meccsnézős kaja, azt hiszem ez az utolsó a fényképezőgépemről. A döntőre még ki kell találni valamit (meg lehet hogy az elődöntőkre is, ha már stílusosak akarunk, lenni és ennyire szeretünk enni még mindennek… Tovább
  • Grillezett csirke/halburger avokádóval Még mindig nem unom a hamburgereket :-) szerencsére Levi sem, úgyhogy folytathatom még egy darabig a témában való elmélyülést. Ez most egy tex-mex utralight (mivel chili nincs benne csak avokádó meg hamburgerzsemle meg ku… Tovább
  • Tőkehal mangós zöldségekkelNem vagyok mostanság fényképezős hangulatban, úgyhogy kép nincs – vannak ilyen korszakaim, nem tudom min múlik a dolog. Nem kenném kizárólag arra, hogy a hétfői sörtésztában sütésemnek hála a kisujjam utolsó ujjpercén nemigaz… Tovább
  • Morzsás sült hal A tőkehalfiléket általában nem fagyosan teszem a sütőbe, hanem egy tányérra téve előbb kiolvasztom őket. Így kétszer kell alóla kiönteni egy csomó nedvességet, ami elég bosszantó és nem túl szimpatikus dolog számomra. Most … Tovább

1 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Szuper! Ki lesz próbálva! :-D Képzeld! Egyik este végig olvastam a blogodat, annyira tetszik a stílusod, Lilla! Jókat kacarásztam!