2010. február 24., szerda

Sütőben sült rántott csirkecomb

csirkecomb2

A fogyókúra folytatódik: „rántott” csirkecomb burgonyával 450 kcal alatt. Elég hihetetlennek tűnik, de nem az. Kell mellé valamilyen zöldség (én paradicsomot ettem) vagy egy egyszerű zöldsaláta, de ezek nem a magas energiatartalmukról híresek, úgyhogy még azzal együtt is 500 kcal alatt van a hagyományos „hús-krumpli” fogás. A húst még megspriccelni sem kell olajjal, finom pirult lesz így „szárazon” is, gondolom a tojásból és a csirkéből kisülő zsírban pirul meg.

Hozzávalók:

  • 4 csirke alsócomb
  • 1 tojás (dupla adag esetén is elég az egy tojás, esetleg el lehet keverni egy evőkanál vízzel)
  • 1 evőkanál liszt
  • csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 nagy csipet kakukkfű
  • zsemlemorzsa
  • 45-50 dkg burgonya
  • 1 evőkanál olaj

A csirkecombokról lehúzom a bőrt, előveszek 3 mélytányért a panírozáshoz, és előmelegítem a sütőt 200 fokra (légkeverés). Az első tányérban összekeverem a lisztet a pirospaprikával, a kakukkfűvel és kevés sóval. A másodikban villával felverem a tojást, a harmadikba pedig pár kanál zsemlemorzsát szórok. A csirkecombokat a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozom, és egy nagy tepsibe teszem. A burgonyát meghámozom, kisebb cikkekre vágom, egy zacskóba teszem, és hozzáöntöm az olajat. Összetekerem és összefogom a zacskó száját, és összerázom, hogy az olaj az összes burgonyacikket bevonja. A húst 10 percig sütöm, majd melléteszem a burgonyát, 20 perc múlva megfordítom a csirkecombokat, és átkeverem a burgonyát. Újabb 25-30 percig sütöm, majd némi saláta társaságában azonnal tálalom. Kis csirkecombok esetén elég lehet 2x20 perc is, akkor egyszerre lehet betenni a sütőbe a burgonyával.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Cobb saláta A saláta Bob Cobb-ról kapta a nevét, aki néhány későn beeső vendégnek a hűtőszekrényben talált maradékokból kreálta ezt a fogást. A hozzávalók listája nem igazán kötött, a forma a fontos, nem kell összekeverni a hozzávalókat… Tovább
  • Duplacsokis spiráltorta A múlt hétvégén volt a születésnapom –sokadik, kiakasztó, hagyjuk – és e jeles alkalomból Levi ismét sütött nekem tortát. Ami már kétszer megtörtént az hagyomány? A továbbiakban is ez a tervem, mert az az elvem, hogy azért n… Tovább
  • Epres pavlova Szerintem a világ legegyszerűbb tortája, csak fel kell verni egy adag habcsókot, megsütni, aztán ha kihűlt, megpakolni tejszínhabbal és gyümölccsel. Jelen esetben eperrel. Habcsók recept pl itt. Én most 2 fehérjéből csinálta… Tovább
  • Zabpelyhes-csokoládés szelet Egy amerikai blogról (innen) van a recept, én mindössze annyit változtattam, hogy kevesebb cukrot és magasabb kakaótartalmú csokoládét használtam. Szeretem a zabpelyhes sütiket, olyankor mindig megnyugtatom magam, hogy ez v… Tovább
  • Meleg spárgasaláta Legalább két hete kallódott ez a fénykép a gépemen, már-már kezdtem azt hinni, hogy nincs mit posztolnom, és újra aktivizálni kell magam a konyhában, nem csak századszorra is megsütni Nigella amerikai palacsintáját, és mellé… Tovább

1 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Ötletes, így nem kell szellőztetni az olaj miatt:)