2010. április 13., kedd

Trikolor saláta

bulgur2

Igazán március 15-én lett volna stílusos ez a saláta, de úgy alakultak a dolgok, hogy csak 16-án készítettem el. Nagyon várom már a meleget, és egyre kevésbé kívánom a húst, fagylalton és könnyű zöldséges ételeken akarok már élni, sál és télikabát nélkül. Sietős napokra, és kánikulára való étel ez, nem kell hozzá bekapcsolni se a sütőt se a főzőlapot, és kb. 10 percet kell vele aktívan foglalkozni.

Hozzávalók:

  • 10 dkg bulgur
  • 1 db avokádó
  • 1 mozzarella gömb (125-150 g)
  • 15-20 dkg koktélparadicsom
  • citromlé

Az öntethez:

  • 1 evőkanál pesto
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj

A bulgurt kb. 20 percre hideg vízbe áztatom, majd tiszta konyharuhára szedem száradni. Egy tálban összekeverem az öntet hozzávalóit, beleforgatom a bulgurt, és kevés sóval ízesítem. A koktélparadicsomokat félbe, a mozzarellát kockákra vágom, és óvatosan a bulgurhoz keverem. Az avokádót félbevágom, kiveszem a magját, kiemelem a héjából (vagy ha ez nem sikerül, cikkekre vágás után levágom róla), cikkekre vágom, alaposan meglocsolom citromlével, és a salátához adom. Az avokádó miatt rövid időn belül tálalom (ha munkába vinni készítem, akkor reggelre hagyom az avokádó felvágását, a többi dolgot pedig megcsinálom este).

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Borsókrémleves szalonna-chipsszel Ha jól számolom, ez már a harmadik borsóleves a tejes, és a hosszasan főzött csirkés után. A borsó az egyik kedvenc leves-alapanyagom, a mirelit borsó az egyik legjobb hozadéka a gyorsfagyasztás feltalálásának, mindig van … Tovább
  • Gombás-rizses egytálétel Azt hiszem ez az idei utolsó lecsóra hasonlító fogás a konyhámban. Egy serpenyőben, 20 perc alatt elkészül a piláf módra gombával és zöldségekkel főzött rizs. Telítődtem a paradicsomos-paprikás ízvilággal, hamarosan jönnek… Tovább
  • Gnocchi sütőtökmártással Az eddigi évek fényében elég hihetetlen, de már nyáron elkezdődött a sütőtökszezon. Én anno azt tanultam, hogy a sütőtök novembertől februárig tart. Most pedig már augusztus legvégén is láttam sütőtököt a piacon a málna és… Tovább
  • Gnocchi Ki akartam próbálni, milyen a házi gnocchi. Nos nem rossz. Sőt. De jobb úgy nekivágni, ha van 1-2 gyurmázós, óvodáskorú gyerek a közelben, akikkel meg lehet osztani a hengergetés-villával csíkozás munkafázisokat, mert neke… Tovább
  • Rakott karfiol Szeretem, meg egyszerű is, mert csupa egyszerű lépésből áll, de az utána következő mosogatást nagyon nem szeretem. Sőt mivel nincs túl sok fazekam, és minden méretből csak egy van, ezért jelen esetben közben is kellett pár… Tovább

2 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Hm, én mindig leforrázni szoktam a bulgurt, ezek szerint hideg vízben is el lehet készíteni?
A saláta nagyon jó, felvettem a megkellcsinálni-listámra :)

Lilla írta...

én úgy tudom, hogy a kukszkuszra kell a forró víz, a bulgurra meg elég a hideg. nekem eddig mindig megpuhult így is :-)