2010. május 8., szombat

Fahéjas szívek

fahejas1

Nagyon gyorsan elkészülő (és elfogyó) édes falatkák kávéhoz, teához, vagy fagylalthoz. Alig tudtam pár darabot megmenteni a fényképezéshez (és ahhoz is kellett némi veszekedés). Nem mértem, hogy hány kanál fahéj fogyott, sűrű lyukú szűrővel szórtam, és akkor jó, ha mindenhol van fahéj, sehol sincsen „csupasz”, csak cukros folt.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • porcukor
  • fahéj
  • olvasztott vaj

A leveles tésztát vékonyra nyújtom (én az előnyújtott lapot még egy kicsit vékonyabbra nyújtottam), és kb. 15-18 cm széles csíkokra vágom. A csíkokat megkenem olvasztott vajjal, majd megszórom cukorral és fahéjjal (szűrő segítségével a legegyszerűbb és a legegyenletesebb a végeredmény). A csíkok két szélét behajtom a közepéig, majd félbehajtom, így 4 rétegűek lesznek. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, a sütőt előmelegítem 200 fokra, és kb. 1 cm vastagon felszeletelem a tésztát. Ahol 1 hajtás van, azaz a majdani szív „csúcsánál” kicsit összenyomom a tésztát, és tepsibe fektetem a süteményeket. Kb. 10 perc alatt megsütöm, és a tepsiben hagyom kihűlni.

2 tepsinyi adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mini kakaós csiga Kellett valami autóban elfogyasztható nassolnivaló. Édeset csináltam, mert a kedves közönség azt preferálja. Ezenkívül olyan „sütit” akartam, ami csak egy falat, hátha így minimalizálódik a morzsálás. Volt több csomag 6 la… Tovább
  • Eton mess Angol édesség, ami az etoni kantinról kapta a nevét. Jó kis iskola lehet az, ahol ilyen desszertet szolgálnak fel. Tejszínhab, eper és habcsók, csupa remek összetevő. A habcsókhoz a múltkori receptet használtam, dobozban m… Tovább
  • Somlói galuska Somlói galuskából nem nagyon van összehasonlítási alapom, csak olyat ettem még, amit én készítettem. A cukrászdaiakkal kapcsolatban erős fenntartásaim vannak – mazsola, süteménymaradék, rossz ízű hamis-tejszínhab. Másik há… Tovább
  • Gesztenyés kiflik Lehet gesztenye helyett mák vagy dió töltelékkel is készíteni. A töltelék akkor megegyezi a pozsonyi kiflinél leírtakkal. A gesztenye a legegyszerűbb, csak kis darabkákat kell vágni a még fagyos mirelit gesztenyemasszából.… Tovább
  • Habcsók Már volt 4 tojásfehérjém a fagyasztóban, nem akartam a csokis kekszből maradó 3-at is betenni (icipici az egész, és ne tojásfehérjével legyen tele). Úgyhogy a legegyszerűbb tojásfehérje-felhasználási módhoz folyamodtam: ha… Tovább

0 megjegyzés: