2010. május 10., hétfő

Mozzarellás tőkehalfilé

hal1

Volt még itthon egy kb. 12 dekás tőkehal-szelet, amit nem akartam sem panírozgatni, sem lisztbe forgatni, és úgy megsütni. Nem mintha baj lenne, ezekkel a módszerekkel, de nem volt kedvem se a tűzhely mellől figyelni, hogy ne égjen oda, se utána letakarítani a főzőlapot. Ráadásul elég vékony volt a szelet, nehéz lett volna megfordítani úgy, hogy ne essen szét. Egészen normális, érett koktélparadicsomot vettem, úgyhogy csak rápakoltam egy kis paradicsomot és sajtot, és negyed óra alatt megsütöttem a sütőben.

Hozzávalók:

  • fél gömb mozzarella
  • 1 nagy vagy 2 kisebb szelet tőkehalfilé (ha mirelit, kiolvasztva)
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 4-5 darab koktélparadicsom
  • bazsalikom

Egy kis tepsit vékonyan kiolajozok, belefektetem a halat, és előmelegítem a sütőt 180 fokra (légkeveréssel). A koktélparadicsomokat félbe vágom, és a mozzarellát kis darabokra tépkedem. A paradicsomot a halra teszem (vágott oldallal lefelé, hogy ne guruljanak le), megszórom a sajttal, sóval, borssal fűszerezem, és friss bazsalikomot tépkedek rá, vagy rászórok 2 csipet szárítottat. Kb. 15-20 perc alatt megsütöm, és salátával tálalom.

1 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Paradicsomos rizottó Az egyik kedvencem. Hagyományosan nem kerül bele hús, és előételnek fogyasztják, én azonban egy kis húsos szalonnával szoktam turbózni, és egytálételnek tálalom fel. Hozzávalók: 15 dkg húsos szalonna 2 dl kerekszem… Tovább
  • Olajbogyós-aszalt paradicsomos tekercsek Kellett valami gyorsan elkészíthető sör- vagy borkorcsolya, mert átjöttek a fiúk lakást avatni. A mini-hűtő még minibb fagyasztóját elég jól meg tudom tömni nyersanyagokkal, a leveles tészta az egyik állandó alapanyag a mi… Tovább
  • Paradicsomos sült oldalas Jöjjön a múltkor megkezdett oldalas-sorozat második része. Most egy szószosabb, paradicsomos változat készült. Biztos lesz ismétlése, mert nagyon jól sikerült. Hozzávalók: 45-50 dkg sertésoldalas 20 dkg darabos ola… Tovább
  • Texasi mézes csirke Újabb recept avokádóval. Nyári grillezésre is kiváló, nem csak a hús lesz ízletesebb a faszénparázson, hanem a nyári paradicsomnak is egészen más íze van, mint a téli utánzatoknak. Hozzávalók: 4 fél csirkemellfilé … Tovább
  • Mini burrito Vagyok olyan konzumidióta, hogy menjek időnként gyorsétterembe. Elég fix, hogy melyik helyen mit eszem. Ez az egyik standard kedvenc. Elég jól sikerült reprodukálni, ráadásul sokkal kevesebb kalória van benne, mert nem ola… Tovább

2 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Nagyon guszta! És így a hal sem szárad ki, ráadásul nagyon mutatós! :)

Lilla írta...

meg milyen gyors... azért blogolás ide, főzés-mánia ode, nem kell/jó folyton órákig főzni. ráadásul az ember szerint finom volt :-)