Jöjjön a múltkor megkezdett oldalas-sorozat második része. Most egy szószosabb, paradicsomos változat készült. Biztos lesz ismétlése, mert nagyon jól sikerült.
Hozzávalók:
- 45-50 dkg sertésoldalas
- 20 dkg darabos olasz paradicsomkonzerv
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors, csili
- friss bazsalikom
- fehérbor
Az oldalast négy darabba vágom és egy kis tepsibe teszem. Előmelegítem a sütőt 200 fokra. Egy tálban összekeverem a paradicsomkonzervet a fokhagymával, egy evőkanálnyi apróra vágott bazsalikommal és a fűszerekkel (nagyon kevés csilit raktam, nem vagyok egy nagy csípős-rajongó, de ízlés dolga, nyilván csípősen is jó). A fűszeres paradicsomot a húsokra kanalazom, és a tepsibe öntök egy kevés fehérbort. Lefedve, majd fedő nélkül is 45-45 percig sütöm. Közben ellenőrzöm, hogy van-e alatta elég lé, ha szükséges, aláöntök egy kevés vizet. Bazsalikommal megszórva tálalom.
2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése