2010. szeptember 1., szerda

Csirkés pite

Elég hihetetlennek tűnik, hogy csirkecomb, kukorica, burgonya és tejszín, ráadásul nem mikroszkopikus adag, és csak 500 kcal, de csak nem számolták el a goodfoodék a dolgot. Ennek fényében különösen durva, hogy a stahl-gyors tésztákban milyen adagok vannak. Csak úgy just-for-fun kiszámoltam az egyik tésztáját, 1800kcal/adag. Egy felnőtt, nem fizikai munkát végző nőnek 2000 kell, 1200-1500 egy normális, betartható diéta…

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecombfilé
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • kb. 1 dl tejszín
  • (kevés tej)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 hagyma
  • apróra vágott petrezselyem
  • kb. egy marék reszelt sajt
  • 75 dkg burgonya
  • 1,5 dl csirke- vagy zöldség-alaplé
  • só, bors

A hagymát felszeletelem, és pár percig sütöm a felhevített olajon. A húst felkockázom, a hagymához adom, átkeverem, hogy mindenhol kifehéredjen, majd felöntöm az alaplével, és 10 percig főzöm. Hozzáadom a tejszín nagy részét (kb. 3 evőkanálnyi kivételével), a lecsöpögtetett kukoricát, összeforralom, és sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítem. Közben megfőzöm a burgonyát, összetöröm, és a maradék tejszínt, sót, és ha szükséges, tejet belekeverve pürét készítek belőle. A húsos ragut egy kisebb tepsi vagy tűzálló tál aljába kanalazom, a tetején elosztom a pürét, megszórom a sajttal, és előmelegített, forró (200 fok légkeverés) sütőben addig sütöm, amíg a sajt és a burgonya kicsit megpirul.

4 fős adag. Adagonként kb. 500 kcal és 55 g szénhidrát.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tejszínes sárgarépaleves Kellett valamilyen leves a meggyes rétes elé, boltba menni nem volt kedvem, meg minek ha elég sok alapanyag van még itthon, úgyhogy körülnéztem a  hűtőben és a fagyasztóban. Találtam némi mirelit bébi sárgarépát, zell… Tovább
  • Tonhalas-borsós spagetti Azon kívül, hogy gyorsan elkészül és finom, az a jó ebben a tésztában, hogy könnyen „halmentesíthető” azoknak, akik nem szeretik a halat (mint pl. én ugyebár). Annyit változtattam tehát az alább leírtakhoz képest, hogy a m… Tovább
  • Sonkás palacsinta lepény Gyakran sütök palacsintát, de kicsit unom már a kakaós-lekváros-túrós triumvirátust, ezért többféle töltelékkel és formával próbálkozom. Ez a sajtos-sonkás nagyon egyszerű, csak egy quiche-töltelékre erősen hasonlító tojás… Tovább
  • Fettuccine szalonnával és aszalt paradicsommal Volt pár szem aszalt paradicsom, némi húsos szalonna… és meglepetésemre a spenóttal színezett zöld tésztának nem volt spenót íze (ez volt az én nagy szerencsém). A spenóttal nagyon nem vagyunk jóban. Emlékeim szerint soha … Tovább
  • Tészta tejszínes tök-mártással Ez most kicsit olyan, a tegnap esti posztommal, mintha mi tésztát ennénk tésztával. ami azért így nem igaz, bár hetente egyszer biztos készítek. De kicsit össze-vissza kerülnek fel a receptek a blogra, néha az aznapi néha … Tovább

7 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

:) ez megint nagyon jó recept! Elég gyorsnak is tűnik! A XI. kerületi Trófeán nem gondolkoztál a farmeros esküvőre? Ebéd időben olcsóban,az ha minden igaz 17 h-ig tart. Ilyen alkalomra még tortát is adnak ingyen.

Lilla írta...

jaja jó gyors ez, csak nekem tartott baromi sokáig, mert még kockává volt fagyva a hús, ezért elég sokat kellett vele bohóckodni. de ez az én hülyeségem, hogy elfelejtem időnként hogy -1-0 fok körüli hőmérséklet vana hűtőben, és nem olvad ki a hús, ha oda teszem a fagyasztóból...
hát nem tudom, nem vagyok az az all-you-can-eat alkat. meg viszonylag ritkán eszünk étteremben, akkor legyen élmény, kicsit különleges a kaja, meg tegyék elém. nem mondom h pizzástányéron 2 kanálnyi cucc kell, de nem is lelógós rántotthús.
ami nekem baromira bejött, amikor voltunk ott, az az abszint az andrássyn. nekem nagyon tetszett amit főztek, nem 100 étel van az étlapon. és rendes adag volt, mert desszert már nem is fért belém.

Felhőlány írta...

De jó ötlet! Nagyon rákattantam mostanában a süssünk-mindent-együtt kajákért... Isteni jól néz ki! :)

Lilla írta...

a csirke a kukorica és a tejszín nagyon jó barátok :-)

Névtelen írta...

Lilla, mégis mi volt a Stahl receptben??? Üdv: Hajadonna

Bori írta...

ki gondolná hogy csak ennyi kalória? Tökjó! :-) Mostanság én is számolgatok...

Lilla írta...

nem tudom már melyiket számoltam ki a gyors olaszos tészták címűből, de fejenként 10 dkg tészta, az tuti, rengeteg tejszín, szalonna, vaj, olaj, zsíros sajt. a muffinjai is csak cukor és zsiradék-csökkentés után válnak normálissá.