2010. szeptember 1., szerda

Csirkés pite

Elég hihetetlennek tűnik, hogy csirkecomb, kukorica, burgonya és tejszín, ráadásul nem mikroszkopikus adag, és csak 500 kcal, de csak nem számolták el a goodfoodék a dolgot. Ennek fényében különösen durva, hogy a stahl-gyors tésztákban milyen adagok vannak. Csak úgy just-for-fun kiszámoltam az egyik tésztáját, 1800kcal/adag. Egy felnőtt, nem fizikai munkát végző nőnek 2000 kell, 1200-1500 egy normális, betartható diéta…

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecombfilé
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • kb. 1 dl tejszín
  • (kevés tej)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 hagyma
  • apróra vágott petrezselyem
  • kb. egy marék reszelt sajt
  • 75 dkg burgonya
  • 1,5 dl csirke- vagy zöldség-alaplé
  • só, bors

A hagymát felszeletelem, és pár percig sütöm a felhevített olajon. A húst felkockázom, a hagymához adom, átkeverem, hogy mindenhol kifehéredjen, majd felöntöm az alaplével, és 10 percig főzöm. Hozzáadom a tejszín nagy részét (kb. 3 evőkanálnyi kivételével), a lecsöpögtetett kukoricát, összeforralom, és sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítem. Közben megfőzöm a burgonyát, összetöröm, és a maradék tejszínt, sót, és ha szükséges, tejet belekeverve pürét készítek belőle. A húsos ragut egy kisebb tepsi vagy tűzálló tál aljába kanalazom, a tetején elosztom a pürét, megszórom a sajttal, és előmelegített, forró (200 fok légkeverés) sütőben addig sütöm, amíg a sajt és a burgonya kicsit megpirul.

4 fős adag. Adagonként kb. 500 kcal és 55 g szénhidrát.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sonkás-hagymás piteAz eredeti recept póréhagymát írt, de egyesek nem szeretik, és nem is mindig kapni szépet, úgyhogy átálltam a vöröshagymára. Igazi egytálétel maximum egy kis saláta vagy savanyúság kívánkozik mellé. Jól melegíthető, igazi mel… Tovább
  • Zöldséges lepény Beléptem a quiche sütők táborába. Igazán csinálhattam volna eddig is, nem tudom, mi tartott vissza. Érdemes a szezonális zöldségekből készíteni. Én most ennél sokkal lustább voltam, a piac helyett csak a fagyasztóig mentem… Tovább
  • Töltött burgonya Nagyon utálom a mindenféle töltött-rakott ételekben, hogy rengeteg edény és macera elkészíteni a legtöbbet. Külön-külön ezt-azt megfőzni/megpárolni, aztán összerakni, megsütni. Akár több óra főzőcskézés, és az eredmény csa… Tovább
  • Paradicsomos rizottó Az egyik kedvencem. Hagyományosan nem kerül bele hús, és előételnek fogyasztják, én azonban egy kis húsos szalonnával szoktam turbózni, és egytálételnek tálalom fel. Hozzávalók: 15 dkg húsos szalonna 2 dl kerekszem… Tovább
  • Töltött karalábé Nem túl nagy, zsenge karalábét kell hozzá választani, mert az ehetetlen fás részek roppant illúziórombolók tudnak lenni. Fogyókúrázóknak magában (akkor célszerű még egy karalábét venni, és az egészből kis golyókat gyártani… Tovább

7 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

:) ez megint nagyon jó recept! Elég gyorsnak is tűnik! A XI. kerületi Trófeán nem gondolkoztál a farmeros esküvőre? Ebéd időben olcsóban,az ha minden igaz 17 h-ig tart. Ilyen alkalomra még tortát is adnak ingyen.

Lilla írta...

jaja jó gyors ez, csak nekem tartott baromi sokáig, mert még kockává volt fagyva a hús, ezért elég sokat kellett vele bohóckodni. de ez az én hülyeségem, hogy elfelejtem időnként hogy -1-0 fok körüli hőmérséklet vana hűtőben, és nem olvad ki a hús, ha oda teszem a fagyasztóból...
hát nem tudom, nem vagyok az az all-you-can-eat alkat. meg viszonylag ritkán eszünk étteremben, akkor legyen élmény, kicsit különleges a kaja, meg tegyék elém. nem mondom h pizzástányéron 2 kanálnyi cucc kell, de nem is lelógós rántotthús.
ami nekem baromira bejött, amikor voltunk ott, az az abszint az andrássyn. nekem nagyon tetszett amit főztek, nem 100 étel van az étlapon. és rendes adag volt, mert desszert már nem is fért belém.

Felhőlány írta...

De jó ötlet! Nagyon rákattantam mostanában a süssünk-mindent-együtt kajákért... Isteni jól néz ki! :)

Lilla írta...

a csirke a kukorica és a tejszín nagyon jó barátok :-)

Névtelen írta...

Lilla, mégis mi volt a Stahl receptben??? Üdv: Hajadonna

Bori írta...

ki gondolná hogy csak ennyi kalória? Tökjó! :-) Mostanság én is számolgatok...

Lilla írta...

nem tudom már melyiket számoltam ki a gyors olaszos tészták címűből, de fejenként 10 dkg tészta, az tuti, rengeteg tejszín, szalonna, vaj, olaj, zsíros sajt. a muffinjai is csak cukor és zsiradék-csökkentés után válnak normálissá.