2010. szeptember 1., szerda

Csirkés pite

Elég hihetetlennek tűnik, hogy csirkecomb, kukorica, burgonya és tejszín, ráadásul nem mikroszkopikus adag, és csak 500 kcal, de csak nem számolták el a goodfoodék a dolgot. Ennek fényében különösen durva, hogy a stahl-gyors tésztákban milyen adagok vannak. Csak úgy just-for-fun kiszámoltam az egyik tésztáját, 1800kcal/adag. Egy felnőtt, nem fizikai munkát végző nőnek 2000 kell, 1200-1500 egy normális, betartható diéta…

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecombfilé
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • kb. 1 dl tejszín
  • (kevés tej)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 hagyma
  • apróra vágott petrezselyem
  • kb. egy marék reszelt sajt
  • 75 dkg burgonya
  • 1,5 dl csirke- vagy zöldség-alaplé
  • só, bors

A hagymát felszeletelem, és pár percig sütöm a felhevített olajon. A húst felkockázom, a hagymához adom, átkeverem, hogy mindenhol kifehéredjen, majd felöntöm az alaplével, és 10 percig főzöm. Hozzáadom a tejszín nagy részét (kb. 3 evőkanálnyi kivételével), a lecsöpögtetett kukoricát, összeforralom, és sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítem. Közben megfőzöm a burgonyát, összetöröm, és a maradék tejszínt, sót, és ha szükséges, tejet belekeverve pürét készítek belőle. A húsos ragut egy kisebb tepsi vagy tűzálló tál aljába kanalazom, a tetején elosztom a pürét, megszórom a sajttal, és előmelegített, forró (200 fok légkeverés) sütőben addig sütöm, amíg a sajt és a burgonya kicsit megpirul.

4 fős adag. Adagonként kb. 500 kcal és 55 g szénhidrát.

7 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

:) ez megint nagyon jó recept! Elég gyorsnak is tűnik! A XI. kerületi Trófeán nem gondolkoztál a farmeros esküvőre? Ebéd időben olcsóban,az ha minden igaz 17 h-ig tart. Ilyen alkalomra még tortát is adnak ingyen.

Lilla írta...

jaja jó gyors ez, csak nekem tartott baromi sokáig, mert még kockává volt fagyva a hús, ezért elég sokat kellett vele bohóckodni. de ez az én hülyeségem, hogy elfelejtem időnként hogy -1-0 fok körüli hőmérséklet vana hűtőben, és nem olvad ki a hús, ha oda teszem a fagyasztóból...
hát nem tudom, nem vagyok az az all-you-can-eat alkat. meg viszonylag ritkán eszünk étteremben, akkor legyen élmény, kicsit különleges a kaja, meg tegyék elém. nem mondom h pizzástányéron 2 kanálnyi cucc kell, de nem is lelógós rántotthús.
ami nekem baromira bejött, amikor voltunk ott, az az abszint az andrássyn. nekem nagyon tetszett amit főztek, nem 100 étel van az étlapon. és rendes adag volt, mert desszert már nem is fért belém.

Felhőlány írta...

De jó ötlet! Nagyon rákattantam mostanában a süssünk-mindent-együtt kajákért... Isteni jól néz ki! :)

Lilla írta...

a csirke a kukorica és a tejszín nagyon jó barátok :-)

Névtelen írta...

Lilla, mégis mi volt a Stahl receptben??? Üdv: Hajadonna

Bori írta...

ki gondolná hogy csak ennyi kalória? Tökjó! :-) Mostanság én is számolgatok...

Lilla írta...

nem tudom már melyiket számoltam ki a gyors olaszos tészták címűből, de fejenként 10 dkg tészta, az tuti, rengeteg tejszín, szalonna, vaj, olaj, zsíros sajt. a muffinjai is csak cukor és zsiradék-csökkentés után válnak normálissá.