2010. szeptember 2., csütörtök

Karfiolkrémleves

Kevés kommenttel, mert elfáradtam a mai kolbászolásban. Az egybehangzó vélemény szerint sokkal jobb, mint a “sima” karfiolleves.

Hozzávalók:

  • kb. 17 dkg karfiol (tisztítva)
  • 1 közepes krumpli
  • 1 kis fej hagyma
  • só, bors
  • egy teáskanál olaj
  • reszelt sajt
  • 1 dl tejszín/cukrozatlan sűrített tej

A hagymát felaprítom, és pár percig sütöm az olajban, majd hozzáadom a kockákra vágott krumplit és a rózsáira szedett karfiolt. Átforgatom, felöntöm vízzel, vagy zöldség-alaplével, és fedő alatt kb. 10 percig főzöm, majd némi hűlés után összeturmixolom. Sózom, borsozom, hozzáöntöm a tejszínt/sűrített tejet, és ha szükséges egy kevés vizet. Felforralom, és reszelt sajttal megszórva tálalom.

2 fős adag. 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Post it helyett–rakott karfiolA rakott karfiolba nagyon jó alulra rizs helyett köles. … Tovább
  • Kéksajtos karfiolleves Minimalista leves, pont az ilyen ocsmány nyálkás napokra, mint ami ma van. Állatira elegem van a télből, utálom a télikabátot, a csizmát, hogy ha kilépek az utcára folyik az orrom, a bőröm vörös és száraz, a kezem nemkülönb… Tovább
  • Curry-s, karfiolos sült csirkecomb A kiindulási pont a magyar GoodFood egyik receptje volt – a sok kép közt megbújik néhány pársoros, jellemzően nagyon egyszerűen elkészíthető recept is, fogok még mazsolázni köztük – kicsit variáltam csak: jobb szeretem az al… Tovább
  • Karfiolfelfújt gnocchival–VKF 46Nana a következő témát találta ki: egy vegetáriánus étel (nem desszert) és egy történet a saját hús-nem-evésünkről. Ez utóbbiról azt hiszem ódákat tudnék zengeni, és hosszas oldalakat teleírni. Az a kifejezés, hogy “picky eat… Tovább
  • Sáfrányos karfiolleves Jelen állás szerint ez a legjobb karfiolleves. Az elismerés Gordon Ramsaynek jár, a “Vasárnapi ebéd”-ből van ugyanis a recept – amiben van pár olyan fogás, aminek nyilvánvalóan soha nem fogok nekiállni, de jó néhány “pofoneg… Tovább

2 megjegyzés:

Bori írta...

Megcsináltam, és annyira finom lett, hogy felrakom a blogra is mindjárt, hirdetem, hogy milyen szuper receptet találtam nálad ;-)

Lilla írta...

:-) annyit dob a pár plussz hozzávaló meg a krémesítés a sima petrezselyemmel megszórt darabos karfiolleveshez képest hogy az vmi csoda :-D