2010. november 1., hétfő

Curry húsgolyókkal

IMG_6282

Levi nagy bambuszrügy-fan, én leginkább semleges vagyok ezzel a zöldséggel szemben, megeszem meg minden, de azért magamtól nem tennék érte lépéseket. A curry amúgy nagyon jó lett, de én nagyjából mindent szeretek, amiben zöldborsó, kókusztej és curry van (és nem csípős).

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált hús (nekem pulyka volt)
  • 9-10 dkg borsó
  • 1 piros kaliforniai paprika (nálam keményebbeknek chili)
  • fél üveg bambuszrügy
  • 2 dl kókusztej
  • só, bors, chili
  • 1 teáskanál curry
  • 1 lime leve
  • bazsalikom
  • (gyömbér)
  • a tálaláshoz rizs vagy ázsiai tészta
  • kb. 2 dl víz vagy zöldséglaplé

A darált húst sóval, borssal, chilivel, gyömbérrel fűszerezem, és kicsi golyókat formálok belőle. A paprikát kimagozom, és kis kockákra vágom, a bambuszrügyet lecsöpögtetem. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítek, és pár perc alatt megsütöm benne a húsgolyókat. A húst kiszedem egy tányérra, és a visszamaradó olajon pár percig sütöm a paprikát, majd hozzáadom a curryt, a kókusztejet és kevés vizet (vagy alaplevet). Miután a mártás felforrt, beleteszem a borsót, a bambuszrügyet és a húsgolyókat és 5-10 percig főzöm. (ha nincs elég leve, öntök bele még vizet vagy kókusztejet). Belecsavarom a lime levét, megszórom bazsalikommal, és rizzsel vagy tésztával tálalom.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Borsókrémleves szalonna-chipsszel Ha jól számolom, ez már a harmadik borsóleves a tejes, és a hosszasan főzött csirkés után. A borsó az egyik kedvenc leves-alapanyagom, a mirelit borsó az egyik legjobb hozadéka a gyorsfagyasztás feltalálásának, mindig van … Tovább
  • Borsós-póréhagymás spagetti Villámgyorsan elkészíthető, nyarat idéző fogás, amit ráadásul egész évben bármikor elkészíthetünk – póréhagyma és mirelit zöldborsó mindig van a boltban. A legtöbb tészta igazán csak frissen jó, de ez még másnap is jó volt… Tovább
  • Tárkonyos csirkeragu leves Nagyon finom, sűrű, tartalmas leves. A színe és a savanykássága miatt, engem a nagy kedvenceimre, a kókusztejes-lime-os csirkelevesekre emlékeztet, de azoknál sokkal könnyebben befogadható a hagyományosabb ízekhez szokott … Tovább
  • Édesburgonyás csirke-curry Soha nem ettem ezelőtt édesburgonyát, nem rossz, kár, hogy kevés helyen és drágán árulják. Ha valaki nem tud vagy nem szeretne édesburgonyát venni, próbálja ki nyugodtan sütőtökkel ez a curryt, mert az édesburgonya színre … Tovább
  • Mustáros lazac Minimális erőfeszítéssel (és ügyességgel) rengeteg dicséretet lehet bezsebelni ezzel az étellel. A lazacot általában eleve szeletekre vágva árulják, ezért mindössze annyi vele a dolgunk, hogy megkenjük őket mustárral, és p… Tovább

0 megjegyzés: