2011. május 19., csütörtök

Bébispenót-eper saláta

IMG_6975

Újabb darab a születésnapi-eper-hétből. Ez is az eper-mániás (és spenót ügyben rettentően hanyagolt) férjnek készült. Aki még holnapig 2 évvel idősebb nálam :-)

És ez a saláta, hát huhhhh OMG… Úgy mondom, hogy huhhhh, és tetszett nekem is nagyon, hogy én alapból utálom a spenótot. Még a mirelit pizza dobozát* is tüzetesen átnézem, hogy ami a képen bazsalikom kupacnak tűnik, arról ne sütés után derüljön ki, hogy spenótkupac**. De a bébispenótnak – legalábbis egy doboznyi alapján – nincs spenót íze. Zöld meg ropog, és eperrel és kecskesajttal zseniális triót alkot. És öntet nélkül nagyon jól bírta a másnapi dobozban szállítást.

*nem gyakran veszünk mirelit pizzát, de volt már rá precedens, alapvetően semmi bajom vele, csak néha azokban is túl sok nekem az élesztő, aztán meg jön a gyomorégés. Ezért ezer éve nem csináltam se pizzát se kelt tésztát. Épp’ pipa vagyok az élesztőre, és szedek így is elég gyógyszert, nem kell még savlekötő is, ha nem muszáj.
**mert igen, sajnos van ilyen

Hozzávalók:

  • 100 g bébispenót
  • 120-150 g kecskesajt
  • eper
  • kesudió
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csipet bazsalikom

A megmosott, megszárított spenótleveleket elosztom három tányéron, elnegyedelt epreket teszek rájuk, és megszórom őket kecskesajt kockákkal és durván összevágott kesudióval. Az ecetet, az olajat, a citromlevet és a bazsalikomot összekeverem (legegyszerűbb egy pici – sűrített paradicsomos – befőttesüvegben összerázni). Az öntetet a salátára locsolom, és azonnal tálalom.

3 adag lesz belőle.

2 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Nagyon jó lett! Szerintem én még soha nem ettem bébi spenótot. Ez a recept is bizonyítja, hogy az eper milyen jó saláta alapanyag, az én receptemet sokan kételkedve fogadták.
Szeretem a kesudiót, de néha az olajos magvaktól csúnya lesz a bőröm.:( Szerencsére nem mindig.:)

Lilla írta...

tavaly csináltam görögdinnyés (fokhagymás pácolt fetás) meg grillezett nektarinos salátát is, mindkettő alapvetően sós volt a fetától, és állati jó lett mindkettő.
ezen nagyon kevés kesudió volt, talán adagonként egy púpos teáskanálnyi