2012. február 3., péntek

Spenótos-gorgonzolás gnocchi

Se kép, se pontos recept, de azért posztolom, hátha ötletet adok vele másnak, és én sem feledkezem el erről a nagyszerű párosításról. És kb. 10 perc volt az egész ebédfőzés (eleve akkora ‘úá’, hogy itt a helye).

Egy ideje van a spar-ban kis kockákra fagyasztott mirelit bébispenót. Leginkább a zoo-csemegére hasonlítanak, a kis zöld kockák, és szerencsére ízben semmi köze a spenótfőzelékhez, ami valami elképesztően rémséges.

Van pár étel, amit óvoda óta gyűlölök: spenótfőzelék, tökfőzelék, lebbencsleves, májgombócleves, az összes “magyaros” tészta, kivéve a túrósat sok szalonnapörccel (ófkórsz nem cukrosan), és bármi amiben fodros nagykocka vagy szélesmetélt van. Hetekig ellennék különböző tésztákon, de ez a két alakzat nem lehet köztük. Ennek megfelelően nálunk a túrós tészta is szarvacskából, vagy fusiliből vagy valami hasonlóból van. A fodros nagykocka és a szélesmetélt nálam egy életre lejáratta magát. Nem is tudom mi rettenetesebb a diós/mákos/grízes tészta vagy a krumplis/káposztás. Tévedés mindegyik.

Ez viszont nem az, gorgonzola-gnocchi és bébi spenót. Nyammmm. Esetleg meg lehet még szórni egy kis dióval. De az már tényleg hedonizmus.

Hozzávalók:

  • 1-1,5 dl tejszín (semmit sem mértem)
  • kb. 10 dkg gorgonzola
  • apróra vágott bébi spenót
  • 50 dkg gnocchi

Amíg megfőzöm a gnocchit, elkészítem a szószt: Felmelegítem a tejszínt, belekeverem a gorgonzolát, majd miután a sajt elolvadt, dobálok bele jó pár mirelit bébi spenót-kockát.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Diós céklasaláta Az ősz kezdetének egyik jele a piacokat elárasztó cékla. Nagyon sokféleképpen elkészíthető, nem a bolti savanyúság az egyetlen (és végképp a legjobb) felhasználási módja. Nagyobb adagot is lehet a salátából készíteni, mert… Tovább
  • Burgonyafánk Nem olyan régen bevillant, hogy ez az egyik gyermekkori ízem. Ha nagyobb mennyiségű krumplipüré maradt, ez készült belőle vacsorára. Nagyon gyorsan sül, ezért nem is szív magába sok olajat, ketchupbe tunkolva átmenet a vac… Tovább
  • Grillezett töltött paprika Diétázóknak való étel, finom volt, de én egy fél órával utána már újra farkaséhes voltam – az étvágyam inkább egy férfié, mint egy nőé, csak a miheztartás végett. Levessel, vagy előételnek megállja a helyét, de főételként … Tovább
  • Pizzás csiga Egyik kedvenc sós péksüteményem a pizzás csiga, mivel a leveles tészta gyártásba már belejöttem, egy paradicsomszósz pedig nem kihívás, úgyhogy nekiálltam a saját verziómnak. Nagyon jó lett, és melyik pékségben készül a pi… Tovább
  • Sütőtökös-ricottás lasagne Eredetileg vegetáriánus lasagnét akartam sütni, csak sütőtökkel és ricottával, végül került bele egy kis húsos szalonna, mert volt egy kis maradék a hűtőben, ami más ételbe nem illett volna. Nagyon jó lett, biztosa fogom m… Tovább

0 megjegyzés: