Ez a recept is annak köszönhető, hogy hatalmas lelkesedéssel bámulom nap-mint-nap az EveryDay Food videókat.
Az egyetlen nehézség, megszerezni a megfelelő méretű paradicsomokat (és esetleg szemmértékkel eltalálni a szükséges töltelék mennyiségét).Nem mértem semmit sem, úgyhogy aki reprodukálni szeretné, az kóstolgasson, és próbálja megsaccolni a paradicsomok mérete alapján, hogy mennyi bab és kukorica kell.
Hozzávalók:
- néhány nagy paradicsom
a töltelék
- átmosott, lecsöpögtetett babkonzerv (az apró szemű a legjobb, ha az nincs, akkor vörös vesebab)
- kukoricakonzerv, szintén leszűrve
- kevés hagyma vagy 1-2 újhagyma apróra vágva
- olívaolaj
- taco fűszer (vagy chili paprika)
- só
- zsemlemorzsa
- reszelt sajt (valami aromásabb, én cheddart használtam)
a tetejére
- reszelt sajt
- zsemlemorzsa
A paradicsomok tetejét levágom, és a belsejét kivájom. Egy sütőtálat vékonyan kiolajozok, és a sütőt előmelegítem 200-220 fokra. A töltelékhez pár perc alatt üvegesre sütöm a hagymát, hozzáadom a taco fűszert, és még fél percig sütöm. Összekeverem a babbal és a kukoricával, sózom, zsemlemorzsát és reszelt sajtot adok hozzá.
A tölteléket elosztom a paradicsomokban, lefedem alufóliával és 10 percig sütöm.
Közben összekeverek egy kis reszelt sajtot és morzsát.
Leszedem a fóliát, a tetejére szórom a morzsás sajtot. még 10 percre visszateszem a sütőbe.
Forrón tálalom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése