2014. szeptember 8., hétfő

Töltött sült paradicsom

Ez a recept is annak köszönhető, hogy hatalmas lelkesedéssel bámulom nap-mint-nap az EveryDay Food videókat.

Az egyetlen nehézség, megszerezni a megfelelő méretű paradicsomokat (és esetleg szemmértékkel eltalálni a szükséges töltelék mennyiségét).Nem mértem semmit sem, úgyhogy aki reprodukálni szeretné, az kóstolgasson, és próbálja megsaccolni a paradicsomok mérete alapján, hogy mennyi bab és kukorica kell.

Hozzávalók:

  • néhány nagy paradicsom

a töltelék

  • átmosott, lecsöpögtetett babkonzerv (az apró szemű a legjobb, ha az nincs, akkor vörös vesebab)
  • kukoricakonzerv, szintén leszűrve
  • kevés hagyma vagy 1-2 újhagyma apróra vágva
  • olívaolaj
  • taco fűszer (vagy chili paprika)
  • zsemlemorzsa
  • reszelt sajt (valami aromásabb, én cheddart használtam)

a tetejére

  • reszelt sajt
  • zsemlemorzsa

A paradicsomok tetejét levágom, és a belsejét kivájom. Egy sütőtálat vékonyan kiolajozok, és a sütőt előmelegítem 200-220 fokra. A töltelékhez pár perc alatt üvegesre sütöm a hagymát, hozzáadom a taco fűszert, és még fél percig sütöm. Összekeverem a babbal és a kukoricával, sózom, zsemlemorzsát és reszelt sajtot adok hozzá.

A tölteléket elosztom a paradicsomokban, lefedem alufóliával és 10 percig sütöm.

Közben összekeverek egy kis reszelt sajtot és morzsát.

Leszedem a fóliát, a tetejére szórom a morzsás sajtot. még 10 percre visszateszem a sütőbe.

Forrón tálalom.

0 megjegyzés: