2009. május 14., csütörtök

Zöld spárgás spagetti

spargasspagetti1

Újabb spárgás tészta: a múltkori darált húsos után ez most egy sonkás változat. A tesztközönségem ezt ítélte meg finomabbnak. A spárga helyettesíthető angolzellerrel.

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 kis sűrített paradicsom
  • 10 dkg sonka/tarja
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors
  • csipetnyi chili
  • petrezselyem
  • fehérbor
  • citromlé

A spárgát megtisztítom, és 2-3 cm-es darabokra vágom. Felteszek vizet a spagettinek, és a mártás elkészítése közben megfőzöm. A felhevített olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, néhány perc elteltével hozzáadom a sonkát/tarját. Újabb pár perc, majd jöhet a spárga. Beleöntöm a tejszínt, a sűrített paradicsomot, egy „löttyintésnyi” fehérbort és fedő alatt puhára főzöm. A végén sózom, borsozom, egy csipetnyi chilit és egy kiskanál citromlevet adok hozzá. Összekeverem a mártást a tésztával, és megszórom az apróra vágott petrezselyemmel.

5 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Spárgakrémes tészta Hozzávalók: 30 dkg fettuccine/tagliatelle 50 dkg spárga 3 dl tejszín 1 mozzarella gömb (125 g) 2 gerezd fokhagyma só, bors parmezán A spárgát megtisztítom, 2-3 cm-es darabokra vágom, és a sípokat kül… Tovább
  • Csirkés tésztasaláta kesudióval Semmi extra, kb. lássuk-mi-van otthon, de ez mondjuk nem von le az érdemeiből :-) Lehet erősebben is fűszerezni, kerülhet az öntetbe mustár és/vagy menta is. Hozzávalók: 15 dkg csirkemellfilé kis kockákra vágva … Tovább
  • Spagetti húsgombóccal Nem tudom miért tartott ennyi ideig, hogy megcsináljam az első paradicsomos-húsgolyós spagettimet. Érthetetlen, kicsit ugyan macerás a húsgolyók böngyörgetése, de annyira azért nem, hogy visszatartson (és kevésbé türelmes… Tovább
  • “Kínai sült tészta” Nem hiszem, hogy igazából sok köze van Kínához, viszont a kínai kifőzdékben árult zöldséges sült tésztára hasonlít. Néha szoktam hozzá “omlós csirkét” is sütni, de az esetek kb. felében csak magában esszük. De szószos ázsia… Tovább
  • Norma tésztája Én tényleg próbálkozom a padlizsánnal, de kicsit úgy vagyok vele, mint a teljeskiőrlésű liszttel, hogy hát meg lehet enni, de azért hát hmmm…. azért nem jó. Igazából a padlizsán egyetlen mentsége a létre, a kertben faszénen… Tovább

2 megjegyzés:

entropic írta...

Kedves Lilla, tegnap ez volt a vacsoránk, nagyon ízlett! Köszönöm a receptet. :)

Lilla írta...

nagyon szívesen, örülök, hogy tetszett. :-)