2009. július 21., kedd

Sajtos bundában sült csirkefalatok petrezselymes-tejfölös mártogatóval

sajtoscsirke1

A hétvégi menüvel kapcsolatban annyi volt a kérés, hogy valami ’bundázott’ legyen. Nem több és nem kevesebb. Ehhez az óhajhoz ezt sikerült kitalálnom, mert némi agymunka után arra jutottunk, hogy bundázott és sajtos…

Hozzávalók:

  • egy kisebb csirkemellfilé (nekem normál méretűből volt 1,5 fél)
  • 1 tojás
  • fél csésze keményítő
  • egy csésze liszt
  • egy teáskanál sütőpor
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 2 maréknyi reszelt sajt
  • olaj a sütéshez

A mártogatóhoz:

  • 1 dl tejföl
  • 1-2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem
  • 1 teáskanálnyi apróra vágott korianderzöld

A húst kockákra vágom. A tojást villával felverem, majd simára keverem a keményítővel. Hozzáadom a sütőport és a lisztet és azzal is csomómentesre keverem. Némi vízzel hígítom (nem mértem, több adagban adtam hozzá keveset, mert elég sűrű kell legyen a tészta, különben lefolyik a húsról), és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem. Végül belekeverem a reszelt sajtot. Belemártom a húst és forró olajban aranyszínűre sütöm. A mártogatóhoz összekeverem a tejfölt, a majonézt és az aprított zöldfűszereket, és picit megsózom. Tetszőleges körettel és a tejfölös dippel tálalom a húst.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fokhagymás-citromos csirkecomb Sütés közben igen erős fokhagyma szag volt, a végeredményen ez azonban már nem érződött, sokkal inkább a zöldfűszeres-citromos íz dominált. Hozzávalók: 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál aprított korianderzöld 2 evők… Tovább
  • Taco shells Egy kis hétvégi tex-mex: fűszeres darált hússal töltött kemény tortilla kagylók mindenféle zöldséggel. Taco shell-t már minden szupermarketben lehet kapni, nem csak a gasztronómiai szakboltokban, és ahol a a tészta ott a f… Tovább
  • Sajtos bundában sült csirkefalatok petrezselymes-tejfölös mártogatóval A hétvégi menüvel kapcsolatban annyi volt a kérés, hogy valami ’bundázott’ legyen. Nem több és nem kevesebb. Ehhez az óhajhoz ezt sikerült kitalálnom, mert némi agymunka után arra jutottunk, hogy bundázott és sajtos… Hozz… Tovább
  • Avokádó-kukorica salsa Tacohoz késztettem, guacamole és külön tálalt paradicsom és olajbogyó helyett, de bármilyen grillezett hús nagyszerű kísérője lehet. Ha már benne van az avokádó pár óráig lehet eltartani, a hűtőben, mert az avokádó nagyon … Tovább
  • Joghurtos padlizsán A padlizsánnal nem vagyunk túl jó barátok, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor sikerült egymásba futnunk: muszaka (rémes volt), darált hússal töltött cannelloni (nagyon jó), anyám erdélyi padlizsánkréme (utolérhetetle… Tovább

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Szeretem a paniros dolgokat, és ez a mártogatos dolog külön tetszik. :)