2009. június 24., szerda

Avokádó-kukorica salsa

avocadosalsa1

Tacohoz késztettem, guacamole és külön tálalt paradicsom és olajbogyó helyett, de bármilyen grillezett hús nagyszerű kísérője lehet. Ha már benne van az avokádó pár óráig lehet eltartani, a hűtőben, mert az avokádó nagyon könnyen barnul. A többi zöldséget előbb is össze lehet vágni és keverni, de az avokádót célszerű csak tálalás előtt.

Hozzávalók:

  • 1 avokádó
  • fél kukoricakonzerv (vagy egy kicsi)
  • 3 nagy paradicsom
  • 4 dkg olajbogyó
  • 1 citrom vagy zöldcitrom
  • korianderzöld
  • fél fej lilahagyma (opcionális)

A kukoricát és az olajbogyót lecsöpögtetem, az olajbogyót karikákra vágom. A paradicsomoknak eltávolítom a magházát, a húsát pedig 5x5 mm-es kockákra vágom. Ha teszek bele hagymát, akkor azt is felaprítom. Az avokádót félbevágom, ha tudom, akkor egyben kiemelem a héjából, és felkockázom, ha ez nem sikerül, akkor szeletekre vágom, és levágom róluk a héjat. Összekeverem a zöldségeket, meglocsolom a citrom vagy a zöldcitrom levével, és apróra vágott korianderzölddel ízesítem.

4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

0 megjegyzés: