Tacohoz késztettem, guacamole és külön tálalt paradicsom és olajbogyó helyett, de bármilyen grillezett hús nagyszerű kísérője lehet. Ha már benne van az avokádó pár óráig lehet eltartani, a hűtőben, mert az avokádó nagyon könnyen barnul. A többi zöldséget előbb is össze lehet vágni és keverni, de az avokádót célszerű csak tálalás előtt.
Hozzávalók:
- 1 avokádó
- fél kukoricakonzerv (vagy egy kicsi)
- 3 nagy paradicsom
- 4 dkg olajbogyó
- 1 citrom vagy zöldcitrom
- korianderzöld
- fél fej lilahagyma (opcionális)
A kukoricát és az olajbogyót lecsöpögtetem, az olajbogyót karikákra vágom. A paradicsomoknak eltávolítom a magházát, a húsát pedig 5x5 mm-es kockákra vágom. Ha teszek bele hagymát, akkor azt is felaprítom. Az avokádót félbevágom, ha tudom, akkor egyben kiemelem a héjából, és felkockázom, ha ez nem sikerül, akkor szeletekre vágom, és levágom róluk a héjat. Összekeverem a zöldségeket, meglocsolom a citrom vagy a zöldcitrom levével, és apróra vágott korianderzölddel ízesítem.
4 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése