2009. augusztus 28., péntek

Lecsós csirke

lecsoscsirke1

Kicsit megtévesztő a cím, mert ez a lecsó nem a magyar lecsó, hanem az olaszok peperonata-ja. Úgyhogy se zsír se pirospaprika se hasonló dolgok. Csak hagyma, paprika és paradicsom. A hámozott, darabolt paradicsomot természetesen házilag is elő lehet állítani. Én nem szeretem a paradicsom hámozgatást, mert allergiás vagyok rá, ezért csak nagyon-nagyon indokolt esetben állok neki. Szerintem kánikulában ideális, mert igazán keveset kell a tűzhely mellett állni vele, a sütőnek meg elég jó a hőszigetelése. Megfelelő méretű serpenyőben, fedővel a főzőlapon is elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 6 csirke felsőcomb
  • 3 különböző színű kaliforniai paprika – piros, zöld, sárga a legjobb, nekem sajnos piros és kétféle sárga volt
  • 40 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 fej hagyma vagy egy csokor újhagyma
  • liszt
  • só, bors
  • olívaolaj
  • petrezselyem
  • a tálaláshoz kenyér

A csirkecombokról lehúzom a bőrt, a hagymát vékonyan felkarikázom, és a paprikákat csíkokra vágom. A sütőt előmelegítem 20 fokra. A húst egy kicsit megsózom, majd lisztbe forgatom. Egy kevés (2-3 evőkanálnyi) olívaolajat hevítek egy serpenyőben, és a húsokat mindkét oldalukon megpirítom, majd kiszedem őket egy tányérra. A visszamaradó olajon átforgatom a hagymát, a paprikát, és a paradicsomot, sóval és borssal ízesítem. Egy tepsibe kanalazom a paradicsomos paprikát, a tetejére teszem a csirkecombokat, és alufóliával letakarva kb. 50 percig párolom. Apróra vágott petrezselyemmel meghintve, friss kenyérrel tálalom.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

 

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tejben-vajban főtt csirkecomb Felavattam a szárnyas ételes Stahl könyvemet is. Nekem az édi-bédi stílusa egy kicsit hmmmm, visszatetsző. Nem is tudom hányszor szerepel a leírásban az, hogy “az ici-pici combocskák”. Booooooaaaaaaffff. Gyereknek sem bírom… Tovább
  • BBQ csirkenyárs cukkinivel “Panelgrill” ahogy én hívom, bár nem panelben lakunk, hanem új hőszigetelt, csilivili téglaházban. De a kis ablaktalan konyhában készült, villanyfőzőlapon, grillserpenyőben :-) De ez nekem nem akadály a saslik és hamburgers… Tovább
  • Svéd húsgolyó Van nekem egy húsgolyó-mániás kishúgom, aki ráadásul nem bírja a laktózt, az IKEÁS-ban pedig van, szóval nem ártott kifejleszteni a házilag előállítható tejcukormentes változatot. Nem gondoltam volna, hogy ez már elsőre is … Tovább
  • Paradicsomos-rukkolás hamburger Ez végső soron a mozzarellás-bazsalikomos hamburger továbbfejlesztett, még olaszosabb irányba tolt változata. Már ha lehet a hamburger és az olasz szavakat egy mondatban használni. Bár végülis miért ne lehetne. Nem vagyok g… Tovább
  • Pesto-s csirkecomb pirítóssal Nem igazán adja vissza jól a kép, hogy ez milyen finom fogás annak ellenére, hogy meglehetősen gyorsan és egyszerűen elkészül. Pláne, ha valaki olyan kényelmes, mint én és kicsontozott, bőr nélküli csirkecombot és üveges pe… Tovább

0 megjegyzés: