2010. február 12., péntek

Babsaláta

babsalata1

Ez is a fogyókúra program részeként került az asztalra, 500 kalória alatt van az energiatartalma, azaz akár ebédre, akár vacsorára nyugodtan fogyasztható – úgysem egészséges túl sokkal napi 1500 kcal alá menni. Érdemes a babot átmosni, és megszárítani, jobb lesz íze, mint ha rögtön a konzervből kerül a tányérra.

babsalata2

Hozzávalók:

  • 40 dkg babkonzerv
  • 2 tojás
  • 1 avokádó
  • 1 kis lilahagyma (nekem sajnos csak vörös volt)
  • kb. 25 dkg koktélparadicsom
  • koriander
  • 1 evőkanál méz
  • 1-2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj

A babkonzervet leszűröm, leöblítem, és papírtörlőn megszárítom. A tojásokat megfőzöm, a paradicsomot félbevágom, a hagymát karikákra vágom, és pár órára besózom (akinek bírja a gyomra a nyers hagymát, ezt a lépést ki is hagyhatja). A babot összekeverem a hagymával és a paradicsommal. Az avokádót kiemelem a héjából, nagyobb darabokra vágom, meglocsolom citromlével, és a cikkekre vágott tojással együtt elrendezem a saláta tetején. A mézet elkeverem az ecettel, az olajjal és 1-2 evőkanál apróra vágott korianderzölddel. Az öntetet a salátára locsolom, és azonnal tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Saláta garnélával és avokádóvalKép sajnos nincs, de annak azért valami nyoma kell maradjon, hogy hugi és Levi rákot sütöttek. Az öntetet én csináltam, de a rákra nem vállalkoztam, a halhoz sem nyúlok soha hozzá, és ehhez sem volt kedvem, de azt akartam, ho… Tovább
  • Avokádós-kéksajtos hotdog Szépen összeraktam a hotdogomat, leraktam a lapos tányérra, aztán az oldalára gurult, szétmaszatolva a tányérra a gondosan kinyomott majonéz-csíkot. A másodikkal már ügyesebb voltam, elővettem ezt a tányért, amiben nem tudot… Tovább
  • Taco babbal és marhahússal Hétvégén elég sokszor csinálok tex-mex ételeket, persze a mi ízlésünkhöz hangolva, azaz sosem csíp egyik sem. Júniusban sok hasonlót kéne főzni, hogy esténként meglegyen a jó kis meccsnézős hangulat (mert én olyan feleség va… Tovább
  • Cobb saláta A saláta Bob Cobb-ról kapta a nevét, aki néhány későn beeső vendégnek a hűtőszekrényben talált maradékokból kreálta ezt a fogást. A hozzávalók listája nem igazán kötött, a forma a fontos, nem kell összekeverni a hozzávalókat… Tovább
  • Édes avokádó puding - reggelire Nagyon régóta szemeztem ezzel a recepttel, igazán nem tudom miért tartott ennyi ideig a megvalósítás, csupa olyan alapanyag van benne, ami szinte mindig van itthon. Az első kanálnyi után arra jutottam, hogy “ó anyám…”. Eddig… Tovább

3 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

Ú, de jól néz ki :)

szepyke írta...

Hu, de még milyen jól! Ma vettem 9 db avokádót a Tescoban 99,- Ft-ért... Ma szeretem a Tescot...:)))

Lilla írta...

nekem csak 2 figyel a pulton :-)