2011. március 29., kedd

(at least)-5-a-day: 29. nap

IMG_6826

Tömeg: 64,4 kg.

Reggeli: 2 szelet ropogós rozsos kenyér, krémsajt, uborka, narancslé (2 egység)

Ebéd: coleslaw, házi ciabatta (+uborka, rukkola, fél avokádó, sonka, sajt) (3 egység)

Vacsora: cukkinis-sonkás tészta* (2 egység)

Nasi programozáshoz: diós rudak

*Cukkinis-sonkás tészta

Hozzávalók:

  • 20 dkg tészta
  • pár szelet selyemsonka
  • 1 kis üveg sűrített paradicsom
  • fél dl tejszín
  • 50 dkg cukkini
  • 1 csokor újhagyma
  • reszelt sajt
  • bazsalikom, kakukkfű
  • + a marék rukkola, mert volt itthon még egy kevés a doboz alján

Összesen 7. Nájsz. Az nem, hogy a sütemény felét megettem egy fél nap alatt, de hát ez van, csak én ehetek diót, és minek várjam meg, amíg megszárad…. nemdebár?

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csirkés hamburger Az egyik „rossz” szokásom, hogy szeretek időnként hamburgert enni, alapvetően nem a hamburgerrel lenne baj, hanem azzal, hogy gyorséttermekben fogyasztom. Persze próbálkoztam már buci sütéssel, és darált marhahúsos pogácsákk… Tovább
  • Csirkés-sütőtökös gnocchi Hozzávalók: 1 csomag (50 dkg) gnocchi 25 dkg kockákra vágott csirkemellfilé 80-90 dkg sütőtök (héjastul) 2 dl főzőtejszín (10%-os is elég) 2-3 marék sajt 1 nagy hagyma 7-8 dkg húsos szalonna só, bor… Tovább
  • Bazsalikomos-mozzarellás hamburger Elég rákeresni a blogon a ‘burger’ meg ‘hamburger’ szavakra, és máris kiderül, hogy nagy rajongója vagyok ennek a szendvicsnek. És most a kismillió újévi elhatározás (amit jellemzően nem jan. 1én éjjel szoktam kitalálni, ha… Tovább
  • Pulykaburger Nem is próbálom tagadni, de szeretem a hamburgert, néha marhából, néha csirkéből/pulykából. Ez utóbbi nyilván szégyen, de itthon szívesebben állítom elő a csirkés változatot (vagy pulykásat - abból könnyebb szép nagy szele… Tovább
  • Pulykaburger II. A múltkori hússzeletes megoldás után most jöjjön egy klasszikus darált húsból készülő húspogácsás. a szakácskönyvben klasszikus BLT (azaz bacon-lettuce-tomato : szalonna-saláta-paradicsom) változatban szerepel, én azonban a… Tovább

0 megjegyzés: