2014. január 27., hétfő

Csicseriborsó-krém retekkel és bazsalikommal – “Végigfőzni a Meatless-t”

Szeretem a hummuszt, de csicseriborsó-krém témakörben ez még sokkal jobb. Szerintünk legalábbis. Sokkal frissebb íze van.
Hűtőben eláll 3 napig, de a bazsalikom hamar elszíneződik, ezért azt érdemes csak fogyasztás előtt belekeverni.

Hozzávalók:

  • 1 doboz csicseriborsó-konzerv
  • 1-2 teáskanál olívaolaj
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • 4-5 retek
  • pár kanál friss citromlé
  • só, bors

A csicseriborsót burgonyanyomóval vagy villával összenyomom – ne legyen teljesen homogén, maradjon kicsit darabos. Sózom, borsozom, összekeverem az olajjal, a citromlével, a zúzott fokhagymával és a nagyon apróra vágott retekkel. Ha  szükséges, keverek bele egy kis vizet*. A bazsalikomot csak tálalás előtt keverem bele.
Pirítóssal vagy pirított pitával tálalom.

*ha valaki nem konzerv csicseriborsót használ, hanem maga főzi, tegyen félre egy keveset a főzőléből, és azzal krémesítse.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csirke paradicsommal és olajbogyóval A Pinteresten jött szembe ez a recept (itt van az eredetije), jópofa dolog a Pinterest, és elégedett vagyok magammal, mert a food-táblámra berakott receptek közül már egy csomót megcsináltam.A hús egyébként nagyon finom :-) … Tovább
  • Olasz zöldségleves tortellinivel Ismét az aktuális (magyar) GoodFood-ból főztem – szokás szerint némi változtatással, és ahogy elnézem az elmúlt hetek termését, ismét levest. Úgy tűnik mostanában leves-fronton újítgatok leginkább. Találtam a levestészták-le… Tovább
  • Laskagombás rizottó Részletesen nem írom le, megszámlálhatatlanul sokszor szerepel már a rizottó-főzés a blogon, van hol utána nézni (nem mintha túl bonyolult lenne). Egy könnyű zöldséges ebéd a sok hús-sütemény trakta közt. Hozzávalók: a rizot… Tovább
  • Taco babbal és marhahússal Hétvégén elég sokszor csinálok tex-mex ételeket, persze a mi ízlésünkhöz hangolva, azaz sosem csíp egyik sem. Júniusban sok hasonlót kéne főzni, hogy esténként meglegyen a jó kis meccsnézős hangulat (mert én olyan feleség va… Tovább
  • Cobb saláta A saláta Bob Cobb-ról kapta a nevét, aki néhány későn beeső vendégnek a hűtőszekrényben talált maradékokból kreálta ezt a fogást. A hozzávalók listája nem igazán kötött, a forma a fontos, nem kell összekeverni a hozzávalókat… Tovább

0 megjegyzés: