Részletesen nem írom le, megszámlálhatatlanul sokszor szerepel már a rizottó-főzés a blogon, van hol utána nézni (nem mintha túl bonyolult lenne). Egy könnyű zöldséges ebéd a sok hús-sütemény trakta közt.
Hozzávalók:
a rizottóhoz:
- 20 dkg kerekszemű rizs
- 1 hagyma
- 1 teáskanál olívaolaj
- zöldség-alaplé
- 0,5 dl fehérbor
- petrezselyem
- diónyi vaj
- 1 marék reszelt parmezán + kevés a tálaláshoz
- (só, bors)
a gombához:
- 25-30 dkg laskagomba
- 1 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
A rizottót megfőzöm a szokásos módon. Közben elkészítem a gombát: a vajat felolvasztom, rádobom a megtisztított, összevágott gombát és a zúzott fokhagymát, és nagy lángon addig sütöm, amíg megpuhul (ekkor ereszt egy csomó levet), majd megpirul kicsit (előbb-utóbb elpárolog az a sok nedvesség, és elkezd pirulni, célszerű teflon-serpenyőt használni hozzá). A majdnem kész rizottóba belekeverem a gombát, készre főzöm, befejezem (vaj,sajt a végén).
2 fős adag.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése