2013. június 9., vasárnap

BBQ csirkés szendvics

IMG_8791

Nem a tányér hatalmas, a szendvicsek kicsik :-) Találtam olyan mini-zsemlét, hogy 8 darab teszi ki a 200 g-os csomagot. Szerintem ideális gyerekeknek, meccshez, vagy ha többfélét szeretnénk készíteni, és végigenni (anélkül, hogy aztán csak heverészni, meg sóhajtozni tudnánk a kanapén fekve).

A szendvicsekbe most BBQ szószos csirkehús és káposztasaláta került. Azt leszámítva, hogy türelmesen meg kell várni, amíg a csirke puhára fő, nagyon gyorsan elkészül.

Hozzávalók:

  • csirkecombfilé
  • fehér bor (vagy cider)
  • barbeque szósz
  • ketchup
  • reszelt káposzta és sárgarépa (a zacskós konyhakész saláták közt van ilyen keverék)
  • hamburgerzsemle (normál vagy mini)

A húst egy fazékba teszem, öntök rá egy kis bort, keverek hozzá egy kis barbeque szószt és ketchupöt, és fedő alatt kis lángon addig főzöm, amíg a hús olyan puha lesz, hogy két villával “szét lehet cincálni”.

Ha már puha a hús, kiszedem egy tányérra, két villával szétszedem kis darabokra, egy tálba teszem, és kevés ketchuppel és barbeque szósszal összekeverem (nem kell mindenhol bevonja, én fél kiló húshoz kb 1-1 evőkanálnyit használtam).

A reszelt répához és káposztához egy kevés majonézt keverek (ez sem kell tocsogjon, épp csak kicsit fogja össze).

A zsömléket kettévágom, megpirítom a vágott oldalukat, majd összeállítom a szendvicseket. Zsemle – hús – saláta – zsemle.

0 megjegyzés: