2013. november 17., vasárnap

Körtés-csokoládés minirétes

Az első adag még muszájból készült – mit kezdjünk a maradék pár réteslappal, és nincs annyi gorgonzola a világon, hogy az összes itthon lévő körte elfogyjon.
Aztán kiderült, hogy nagyon jó.
Még szerintem is, pedig én nem szeretem a körtét csak sós dolgokban.
Minimál-sütemény, 4 hozzávalóval, amiből 3 szerepel a címben…

Hozzávalók:

  • réteslap
  • körte (lehetőleg ne legyen nagyon puha)
  • csokoládé (nekem a legjobban fele-fele arányban tej- és étcsokoládéval vált be)
  • olaj

A körtét meghámozom, kimagozom, és vékony csíkokra vágom. A csokoládét felaprítom.
A réteslapokat középen kettévágom. A csíkokat megkenem olajjal. A rövidebbik végükbe pakolok egy kis körtét és csokoládét, a hosszú oldalakat kicsit behajtom, és feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, megkenem olajjal, és előmelegített sütőben, kb. 200 fokon 12-14 perc alatt megsütöm. Aznap, langyosan-hidegen a legjobb.

Elég sok csokoládé kell bele, én legutóbb a hat réteslapból készült 12 minirétesbe 20-22 dekát használtam el.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Epres túrótorta Levinek ez volt a születésnapi tortája hétfőn (nem mondhatni, hogy túl hamar felraktam a blogra). Természetesen epres, sütni sem kell, hozzáadott cukrot is alig tartalmaz (1 csomag vanillincukor – mennyi az? 10 g talán) – s… Tovább
  • Szedres papucs Ezt most tényleg “szó szerint”* akartam megcsinálni a Stahl – gyors édességek könyvből, de elbambultam, és nem pötyögtettem sütés előtt vajat mindegyikre – ezt mondjuk alapvetően felesleges lépésnek tartom, van a leveles té… Tovább
  • Epres-nutellás keksz Eper-napokat tartunk, mert amúgy is, meg egy bizonyos eper-gyogyi férjnek erősen közeledik a születésnapja (1 napos epres menü a terv). Ez afféle felvezető (a szokásos péntek esti epres-csokiszószos gofri mellett): epres thu… Tovább
  • Kakaós-meggyes muffin Nagyobb tétel különböző ízű forrócsokoládé porhoz jutottam hozzá, és azon kívül, hogy rendszeresen isszuk őket, marad elég ahhoz, hogy kipróbáljam, jók-e másra is. A csokoládés-meggyesről kijelenthetem, hogy igen, nagyon fin… Tovább
  • Kávébrownie Azt hiszem egy kicsit túlsütöttem, mert igen erős nyers-tojás fóbiám van, és a szakácskönyv kicsit hosszú sütési időt adott meg. Aki belül kicsit nyersen szereti, az süsse kevesebb ideig, vagy alacsonyabb hőmérsékleten. Elé… Tovább

0 megjegyzés: