Címszavakban: zeller, sült fokhagyma, petrezselyem-olaj és pisztácia. Jó, mi?
Hozzávalók:
- 1 fej fokhagyma
- kb. 0,5 kg zeller, megpucolva, és 1,5 cm-es kockákra vágva
- 2 krumpli, megpucolva, és 1,5 cm-es kockákra vágva
- olívaolaj
- 1 nagy hagyma, apróra vágva
- 1 liter zöldségalaplé (vagy csirke, de akkor már nem vega!)
- 1 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- pisztácia
Fogok egy darab alufóliát, meglocsolom egy kis olívaolajjal, belecsomagolom a fokhagymát, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 1 óra alatt megsütöm.
A hagymát 1-2 kanál olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a krumplit és a zellert, pár percig együtt sütöm, majd felöntöm az alaplével. Belenyomom a sült fokhagymagerezdeket és puhára főzöm a zöldségeket.
Összeturmixolom, belekeverem a tejszínt, ha szükséges, sózom, borsozom.
A tálaláshoz a petrezselymet egy kevés olívaolajjal pépesítem (mozsárral vagy aprítóval), és átszűröm.
A forró levest tányérokba szedem, csöpögtetek rá a petrezselymes olajból, és megszórom összevágott pisztáciával.
4-6 adag lesz belőle. Innen van a recept.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése