Ennyire elképesztő színe van :-)
A legtovább a friss borsó megpucolása tartott, ami utána következik, már gyerekjáték.
Mivel a borsót blansírozni kell, szerintem valami jóféle felengedett mirelit borsóból is jó kell legyen, mert mirelit borsó = blansírozott borsó.
Azt hittem, hogy majd viszünk belőle másnap uzsonnára…. Majdnem az egészet megettük egy ültő helyünkben.
Hozzávalók:
- 1 csésze friss borsó
- 1 kis gerezd zúzott fokhagyma (vagy egy nagyobb fele)
- 1 csipet római kömény
- só
- 1/4 csésze koriander (nem kell lecsipegetni a leveleket, a vékonyabb szár is mehet bele)
- 2 evőkanál friss citromlé
- (2 evőkanál tahini – én kihagytam)
A borsót két percig főzöm lobogó, enyhén sós vízben, majd leszűröm, és egy tál jeges vízbe teszem. 1-2 percig hűlni hagyom, majd leszűröm.
Az összes hozzávalót beleteszem az aprítóba, és pürésítem.
Keksszel vagy tortillachipsszel tálalom.
Kb. 1 csészényi lesz belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése