2009. augusztus 10., hétfő

Sóskafőzelék

soska1

Novemberig van még a piacokon friss sóska, akinek van türelme a (látszólag) nagy mennyiségű levél megtisztogatásához, az mindenképp’ használja ki ezt az időszakot – én anyámmal értek egyet: ezzel legközelebb akkor fogok szórakozni, ha kisbabát kell etetnem. Nekem a sóskafőzelék tökéletesen megfelel mirelitből is (bár nem mindegyikből).

Hozzávalók:

  • 65 dkg sóska
  • 1 evőkanál olaj
  • cukor
  • tejföl (kb. 1 dl)
  • 2 teáskanál liszt vagy keményítő

A sóskát megmosom, a vastag eret kitépem a levelekből, és aprítóval összevágom. A felmelegített olajon átforgatom az összeszecskázott sóskát, majd miután az egész összeesett, aláöntök egy kevés vizet, és fedő alatt pár percig párolom. Megsózom, kicsit megcukrozom, és felengedem a liszttel elkevert tejföllel. Besűrítem, és ha szükséges egy kevés vízzel vagy tejjel hígítom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: