2014. november 17., hétfő

Lusták müzlije – overnight oatmeal

Nem igazi recept, inkább csak egy ötlet. Levi nagy rajongója a zabkásának (engem a világból ki lehet vele kergetni) – ezt mindig magának csinálja, úgyhogy pontos mennyiségeket nem tudok, de eléggé bolond biztos a dolog.

A lényeg: nem kell megfőzni a zabpelyhet, csak leönteni tejjel és pár órán át állni hagyni (a hűtőben!).

Tehát: pár evőkanálnyi zabpehely egy tálkába (vagy ha magunkkal akarjuk vinni, valami zárhatóba), felönteni tejjel (felénk most a rizstej megy nagyon), ízesíteni (opcionális, pl. melasz, juharszirup, aszalt gyümölcs, méz, fahéj, sütőtökös fűszeres szirup…), megkeverni és már mehet is be a hűtőbe. Pár perc-fél óra, vagy akár csak reggel fogyasztás/táskába csomagolás előtt: ellenőrizni, hogy nem kell-e még egy kis folyadék + ha van kéznél friss gyümölcs, rászórni (a gránátalma nagyon jó rá).

A képen lévő verzió: zabpehely, rizstej, gránátalma.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zabpelyhes buci Nem vagyok nagy kenyér fogyasztó, ennek megfelelően ritkán sütök kenyérféléket. Most azonban kivételt tettem, mert nagyon jó zabpelyhes bucit vettem valahol, és mindenképpen készíteni akartam valami hasonlót. Nem lett olya… Tovább
  • Lime-os zabpelyhes keksz Nagyon egyszerű, lime-krémmel töltött kekszeket sütöttem. Szerintem fogok még variálni vele, ízesíteni a kekszet és a tölteléket különböző dolgokkal, mert nagy sikere volt. Házilag, tejfölből előállított sajtkrémet használ… Tovább
  • Zöldséges crumble Nyáron többször készítettem meggyes crumble-t, mindig nagy sikere volt, és nagy előnye, hogy nagyon jól elő lehet készíteni. Egy napig nagyszerűen elvan a hűtőben a gyümölcs vagy zöldség a sütőtálban, a morzsa pedig a keve… Tovább
  • Zabpehely gyümölccsel és joghurttal Tőlem szokatlan módon egy gyors és egészséges recept, mézzel, zabpehellyel, pár szem olajos maggal és gyümölccsel. Ezek közül a gyümölcs az, ami nem a kedvencem, de így még az alma és a körte is lecsúszik. Nulla százalékos… Tovább
  • Zabpehelybe forgatott csirke Nagyon gyorsan elkészül, kevés hőtermeléssel jár, és akár hidegen is fogyasztható. Kirándulásra, grillpartyra, vagy csak úgy hétköznapi ebédre. A zabpelyhet fel lehet dobni mindenféle zöldfűszerrel, ez, amit én készítettem… Tovább

0 megjegyzés: