Nem igazi recept, inkább csak egy ötlet. Levi nagy rajongója a zabkásának (engem a világból ki lehet vele kergetni) – ezt mindig magának csinálja, úgyhogy pontos mennyiségeket nem tudok, de eléggé bolond biztos a dolog.
A lényeg: nem kell megfőzni a zabpelyhet, csak leönteni tejjel és pár órán át állni hagyni (a hűtőben!).
Tehát: pár evőkanálnyi zabpehely egy tálkába (vagy ha magunkkal akarjuk vinni, valami zárhatóba), felönteni tejjel (felénk most a rizstej megy nagyon), ízesíteni (opcionális, pl. melasz, juharszirup, aszalt gyümölcs, méz, fahéj, sütőtökös fűszeres szirup…), megkeverni és már mehet is be a hűtőbe. Pár perc-fél óra, vagy akár csak reggel fogyasztás/táskába csomagolás előtt: ellenőrizni, hogy nem kell-e még egy kis folyadék + ha van kéznél friss gyümölcs, rászórni (a gránátalma nagyon jó rá).
A képen lévő verzió: zabpehely, rizstej, gránátalma.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése