Újra elővettem a Meatless-t és főztem belőle egy remek őszi tésztát. Kicsit szkeptikus voltam a nagy lelkesedéssel kapcsolatban, hogy hú a sütés egészen más dimenzióba emeli a zöldségeket, különösen a karfiolt. És tényleg.
Egy hátránya van. Friss karfiol kell hozzá – utálok karfiolt darabolni, ha csak lehet, a mirelit verziót választom. De ezért megéri.
Hozzávalók
- 45 dkg karfiol, kicsi rózsákra szedve
- 1 lilahagyma, nagyobb darabokra vágva
- 2 evőkanál kapribogyó
- pár evőkanál olívaolaj
- 10-15 dkg tészta (az eredetiben orecchiette)
- 1 evőkanál reszelt citromhéj (kezeletlen citromé!), ha ninc skéznél kezeletlen citrom, akkor citromlé
- só, bors
- petrezselyem (én sajnos elfelejtettem)
A sütőt előmelegítem 230 fokra, a karfiolt, a hagymát, a kapribogyót egy tepsibe teszem*, meglocsolom egy kis olívaolajjal, sózom, borsozom, és kicsit összeforgatom. Kb. 40 percig sütöm, hogy a karfiol megpuhuljon, és elkezdjen megpirulni.
Közben megfőzöm a tésztát, a főzővízből félreteszek egy kicsit, majd leszűröm. Összekeverem 1 evőkanál olívaolajjal,a citromhéjjal (vagy citromlével) és a sült zöldségekkel. Ha szükséges, sózom, és adok hozzá a félretett főzővízből. Azonnal, petrezselyemmel megszórva tálalom.
2 adag lesz belőle.
*akkora tepsi kell, amiben nem lógnak egymásra a zöldségek.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése