2015. február 9., hétfő

Barna rizs fekete babbal és avokádóval – Végigfőzni a “Meatless”-t

Inkább nem hívom receptnek, csak ötletadónak. A lényeg úgyis benne van a nevében, illetve látszik a képen.

Barnarizs, fűszeres fekete bab, avokádó. Néhány “topping” rá és kész is a szuper vega ebéd vagy vacsora.

A rizs sima főzőtasakos, lehet maradék is. A babhoz konzervet használtam, amit kicsit leszűrtem, és hagymás, fűszeres (római kömény + taco fűszer) alapon átforgattam. A könyv (Meatless Martha Stewarttól) nyilván az alapoktól indítja a babfőzést, én száraz hüvelyest nem engedek a lakásba – annyi cuccot dobtam már ki innen-onnan kikelt rovarok miatt.

Szóval ha a bab kész, felmelegítem a rizst, rászedem a babot, pakolok rá avokádót, tejfölt, hagymát, paradicsomot, koriandert, retket… ami épp kéznél van, és facsarok rá egy kis lime vagy citrom levet. És már kész is.

(Egy babkonzerv + egy főzőtasakos rizs: 2 nagy vagy 3 kisebb adag)

Kapcsolódó bejegyzések

  • Édesburgonya tócsni …illetve a könyvben, ahonnan a recept van, latkes. A lényeg ugyanaz, valamilyen földben termő zöldség (burgonya, répa, édesburgonya…) lereszelve, különböző hagymákkal ízesítve + tojás, liszt, és végül olajban megsütve. Hozzá… Tovább
  • Minipite Amikor meggyes (vagy más édes) pitét sütök, sosem tudom pontosan, hogy mennyi tésztára lesz szükségem, úgyhogy inkább mindig kicsit többet készítek, és a maradékot megsütöm minipitének. Csak egy kis omlós tészta, lekvár, és … Tovább
  • Csokis perec Erről csak ilyen sötét, mobilos kép készült. És maga a recept is egy vicc, de igazából nagyon jó. És méltó párja a csokis corn flakes-nek, ami nélkül Nigella szerint nem lehet gyerekzsúrt tartani. Na szerintem enélkül sem. T… Tovább
  • Színátmenetes torta – ombre cake Nem vagyok jó torták fényképezésében, ez van. A lényeg szerencsére látszik. Szuper-szemfényvesztő átmenetes torta. Igazi születésnapi darab.Ezen tűzijáték és gyertyák voltak, de a zászlók is jól mutatnak rajta.Kell hozzá ném… Tovább
  • Epres spárgasaláta Kicsit beszippantott a május, a születésnapozás, munka, esténkénti futás. Pár dolgot azért sikerült lefotózni, úgyhogy visszatérnek a receptek és az élet is a  blogra. Voltunk Torinoban, és még megyünk Varsóba (ez így o… Tovább

0 megjegyzés: