Néhány hozzávaló, egy edény, 20-25 perc munka + némi várakozás = spanyol rizses csirke.
Szerintem jó egyenlet.
És ami extra jó dolog: nincs benne tej. :-)
De most “kivételesen” úgy tejmentes, hogy nem vegán. Hús meg rizs. Igazi klasszikus.
Hozzávalók
- 4 bőrös, csontos csirke felsőcomb
- 80 ml száraz fehérbor
- 1 csipet sáfrány
- kevés olívaolaj (nem biztos, hogy kell)
- 1 hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagy vagy 2 kisebb paradicsom, felkockázva
- 2 babérlevél
- 1 csésze rövidszemű rizs
- 2 csésze csirke alaplé (vagy zöldség alaplé, vagy ha az sincs, víz)
- 2/3 csésze paprikával töltött zöld olajbogyó
- só, bors
A sütőt előmelegítem 190 fokra (légkeveréssel), és előveszek egy nagy, tapadásmentes, sütőbe is tehető serpenyőt (öntöttvas is jó). A serpenyőt közepesnél kicsit nagyobb lángon felmelegítem.
A sáfrányt elkeverem a borban, és félreteszem.
A csirkecombokat sóval, borssal fűszerezem, és bőrös oldalukkal lefelé a forró serpenyőbe teszem. A combokat 5-7 percig sütöm, amíg a bőr megpirul, majd megfordítom őket, és további 2-3 percig sütöm. A húsokat kiszedem egy tányérra. A kisült zsírt 2 evőkanálnyi kivételével kiöntöm. Ha a hús nem volt zsíros, vagy sikerült egy gyors mozdulattal kiönteni az összeset, olívaolajjal pótlom a szükséges 2 evőkanálnyi mennyiséget.
A serpenyőbe szórom a hagymát és a fokhagymát, és időnként megverve üvegesre sütöm. Hozzáadom a paradicsomot, és addig sütöm, amíg összeesik.
Beleöntöm a sáfrányos bort, belekeverem a babérlevelet, fél teáskanálnyi sót és ízlés szerinti borsot. Addig főzöm, amíg a bor majdnem teljesen elpárolog.
Hozzáadom a rizst, az alaplevet az olajbogyót, és alaposan elkeverem. Bőrös oldalukkal felfelé beleteszem a csirkecombokat, lefedem és 25-30 percre beteszem a sütőbe. Akkor jó, ha a rizs beszívta a folyadékot és a csirke átsült. Tálalás előtt lefedve 5-10 percig pihenni hagyom.
2-3 adag lesz belőle. Forrás: One Pot
1 megjegyzés:
Uhh,de jókat főzöl.
Feliratkoztam,hogy ne maradjak le semmiről.
Ha van időd nézz be hozzám:
http://neon-rider-world.blogspot.hu/
Megjegyzés küldése