2009. április 16., csütörtök

Pulykamell-csíkok sajtszósszal

sajtospulyka1

Nézzük mi van a hűtőben jelleggel készült. A húsokat mindig feldolgozva (megmosva, felvágva, megtisztítva) szoktam befagyasztani.

Hozzávalók:

  • 35 dkg csíkokra vágott pulykamell
  • 10 dkg füstölt sajt
  • tej
  • liszt
  • olaj
  • só, bors
  • kevés parmezán
  • fehérbor

Kb. két evőkanálnyi olajat felhevítek egy teflon serpenyőben, átpirítom rajta a húst, miután minden oldalukon kifehéredtek, kevés fehérbort öntök alá, és pár percig párlom. Megszórom 1 evőkanálnyi liszttel, átforgatom, majd felöntöm 2 dl tejjel. Belekeverem a reszelt sajtot, sózom, borsozom, és egyet forralok rajta. Ha nagyon besűrűsödik a mártás, öntök bele még egy kis tejet. Főtt rizzsel tálalom.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

3 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Nagyon irigylem ezt a tálkát. Honnan van? Mindenem fekete-fehér.
A husi meg fincsi, én is szoktam hasonlót csirkemellből.

Lilla írta...

ikea tálka, http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/60113216 van belőle egy kisebb páros is. olyanom MÉG nincs :-)

Wise Lady írta...

No mitőlünk nagyon messze van az Ikea. Egy évben ha egyszer eljutok. Egyébként sejtettem.
Bár nem itt van, de a pozsonyi kiflid nagyon tetszik.