2009. május 9., szombat

Szalonnás-sajtos muffin

szalonnasmuffin1

Hétvégenként megpróbálunk kilépni a hétköznapi villám reggelikből (müzli/gabonapehely), és valami komolyabb, általában meleg finomságot készíteni. Az angol reggeliig nem jutottunk még el, szerintem nem is fogunk, mert ahhoz személyzet kéne, vagy délutánra lennék csak készen. Ideálisan a muffinok, mert összesen kb. 40-45 perc alatt elkészülnek, ennek a fele a sütés, amikor lehet teríteni, kávét vagy teát főzni.

Hozzávalók:

  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 3 dkg cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 3 dl kefir (író), ez két darab 175 g-os pohár
  • 2 tojás
  • 7 dkg vaj
  • 12 dkg sajt (cheddar, gouda, füstölt trappista stb.)
  • 10-12 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 teáskanál olaj

A kétféle lisztet és a sütőport egy tálba szitálom. Elkeverem benne a cukrot és a sót. Felkockázom a szalonnát, és az olajon kisütöm. Előmelegítem a sütőt 180 fokra (légkeverés), és ha szükséges, kibélelem/kikenem a muffintepsit. Kockákra vágom a sajtot. A vajat megolvasztom, hozzákeverem a kefirt és a felvert tojásokat. A lisztes keverék közepébe mélyedést készítek, és beleöntöm a tojásos-kefires keveréket. Gyorsan elkeverem (nem baj, ha csomós, sőt). Gyors mozdulatokkal hozzákeverem a szalonnát és a sajtot, majd a muffintepsibe kanalazom. Kb. 20 percig sütöm, ha nem nagyon kap színt a teteje, érdemes a sütés vége felé átkapcsolni felső sütésre/grillre.

12 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kapros avokádó leves – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb hideg, öt perces avokádóleves, az eddigi verzió “avokádóízűbb”, ez fűszeresebb a kaportól és a diótól. Nem tudok dönteni, hogy melyiket szeretem jobban. Ha még nem mondtam volna, király könyv ez a Meatless. Hozzávalók:… Tovább
  • Serpenyős marhahúsos pite Oké, még csak két receptet próbáltam ki a One pot-ból, de ez után arra jutottunk, hogy már ezért megérte megvenni. Paradicsomos-zöldséges marhahúsos ragu, azon nagyon cheddaros “pogácsa” (biscuit, mint ahogy a múltkor körülj… Tovább
  • Perecbundás csirke mézes-mustáros mártással Újabb recept a márciusi GoodFoodból, amin kicsit változtattam csak – combfilét ajánl hozzá, én inkább mellből csináltam, most az volt a szimpatikusabb, és a mártás kapott egy joghurtos/kefires alapot.A köret répa-burgonya tó… Tovább
  • Cobb saláta A saláta Bob Cobb-ról kapta a nevét, aki néhány későn beeső vendégnek a hűtőszekrényben talált maradékokból kreálta ezt a fogást. A hozzávalók listája nem igazán kötött, a forma a fontos, nem kell összekeverni a hozzávalókat… Tovább
  • Kefires pogácsa – buttermilk biscuits Decemberben elég henyélő üzemmódban voltam, most pár napja indultam be ismét a konyhában. Ezzel az ebéddel búcsúztattuk az óévet.Csirke raguleves és “pogácsa”. Azért az idézőjel, mert ez nem pont az, amit mi pogácsának hívun… Tovább

0 megjegyzés: