2009. július 23., csütörtök

Csirkés rétes

csirkesretes1

Ideális vendégváró, mert előre el lehet készíteni, akár készre sütve, és langyosan tálalva, akár úgy, hogy a hűtőben várakoznak a kész tekercsek, és a megfelelő pillanatban 25 perc alatt megsütjük őket. A fűszerezés abszolút nincsen kőbe vésve, mi a kertben növő oreganót használtuk csak, de a csirkehúshoz gyakorlatilag bármilyen fűszer illik, lehet próbálkozni többféle ízhatással.

Hozzávalók:

  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 2 egész csirkemellfilé
  • 1 nagy hagyma
  • 3 tojás
  • oregano
  • só, bors
  • 2 teáskanál keményítő
  • 2 evőkanál olaj
  • fehérbor

a tálaláshoz:

  • tejföl

A húst nagyon apróra vágom, a hagymát felaprítom. A felhevített olajon megpirítom a hagymát, majd pár perc múlva hozzáadom a húst, és addig pirítom, amíg minden oldalán kifehéredik. Kis bort öntök alá, fűszerezem, és lefedve készre párolom. Közben villával felverem a tojásokat, egy kicsit kiveszek belőle a megkenéshez, a többihez hozzákeverem a keményítőt. Ráöntöm a húsra, és kevergetve addig hagyom a tűzhelyen, amíg kicsit besűrűsödik. Félreteszem hűlni (legalább addig kell várni, amíg langyosra lehűl). A leveles tésztát vékonyra kinyújtom, kétfelé vágom, és rákenem a tölteléket (a szélén maradjon üres tésztasáv). Feltekerem, megkenem a maradék tojással, villával megszurkálom, és előmelegített sütőben 200 fokon (alsó-felső), kb. 25 perc alatt megsütöm. Tejföllel és salátával tálalom.

4-5 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Spárgás-gombás pite Újabb spárgás fogás, ezúttal fehér spárgából. A fehér spárgát a napfénytől elzárva, takarva nevelik, ezért nem alakul ki benne klorofil. Hátránya, hogy gyorsabban szárad ki, az egészet meg kell pucolni, és kevesebb értékes… Tovább
  • Olajbogyós-aszalt paradicsomos tekercsek Kellett valami gyorsan elkészíthető sör- vagy borkorcsolya, mert átjöttek a fiúk lakást avatni. A mini-hűtő még minibb fagyasztóját elég jól meg tudom tömni nyersanyagokkal, a leveles tészta az egyik állandó alapanyag a mi… Tovább
  • Sonkás-hagymás piteAz eredeti recept póréhagymát írt, de egyesek nem szeretik, és nem is mindig kapni szépet, úgyhogy átálltam a vöröshagymára. Igazi egytálétel maximum egy kis saláta vagy savanyúság kívánkozik mellé. Jól melegíthető, igazi mel… Tovább
  • Sajtos roló Imádom. Egyszerűen szinte bármennyit meg tudok belőle enni. A bolti verzióból nem feltétlen, a mindenféle növényi zsírokból készült töltelékek valahogy nem olyanok… Na ebben nincsenek ilyen huncutságok, csak a belevaló dol… Tovább
  • ZellertortaFogyókúrés ebéd/vacsora ez is, mert 300 kcal alatt avn egy adag. Egyszer csináltam eddig, akkor arra jutottam, hogy jobb szeretem ha a zeller puhább. Ezért annyit változtatnék rajta, hogy felkarikázva tenném bele a zellerszár… Tovább

1 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Gyönyörűen néz ki, nagyon el tudom képzelni, hogy milyen finom lehet.