Egyelőre szöveg nélkül, csak a képek:
Kürtőskalács
Kapcsolódó bejegyzések
Császármorzsa Nekem nincsenek a császármorzsához kapcsolódó gyerekkori emlékeim, vaníliaillatú nagymamás uzsonnákról, és friss baracklekvárokról. Viszonylag későn ismerkedtem meg ezzel az étellel, mert kíváncsi voltam, mi az, amiért ann… Tovább
Nektarinos cobbler Ismét egy amerikai sütemény. Úgy tűnik, van pár klasszikusuk, ami egyezik az ízlésemmel. A ’cobbler’-t – ami egyébként cipészt jelent – Nagy-Britanniában is ismerik, csak ők egy húsos (általában bárány) ételt értenek alatt… Tovább
Almás pite Anyám világbajnok almás pitéje, rajtam kívül eddig mindenkinek nagyon ízlett, de én nem vagyok mérvadó, mert harcban állok mindennel, amiben fahéj van (és a szottyadt barna sült alma sem éppen a kedvencem). Nem tudom hány … Tovább
Nektarinos tejespite Annyian megénekelték már, jöjjön az én verzióm. Tejespite, azaz előkelő néven: clafoutis. Csupa hétköznapi hozzávaló kell hozzá, nagyon gyorsan elkészül, és nincs, aki ne szeretné. A tökéletes családi desszert. Bármilyen g… Tovább
Kávékrémes korongok Nem tudom megunni a leveles tésztából készült süteményeket. Ismét – a már többször bizonyított – házi leveles tésztát használtam. Elég sokat gondolkoztam, hogy mit is kívánok: kókuszt? kávét? csokoládét? A befutó kávés let… Tovább
7 megjegyzés:
Jaj de szép lett!!!
Recept? Sütőben, vagy parázson készült??
recept is jön majd, csak még meg kell szerezzem anyéméktól, én nem tudom fejből.
parázs. mindig parázs :-)
Aha, attól lett ilyen szép fényes. És porcukor van rajta? Ezek szerint az könnyebben olvad,mint a kristálycukor, az enyémen.
porcukor amit sütés közben folyamatosan szórok rá, két emberes feladat, egg forgat, egy cukroz...
Gyönyörűséges!
köszönöm :-)
Megjegyzés küldése