2009. július 13., hétfő

Kürtőskalács

Egyelőre szöveg nélkül, csak a képek:

06_14 051

06_14 059

06_14 055

Kapcsolódó bejegyzések

  • Császármorzsa Nekem nincsenek a császármorzsához kapcsolódó gyerekkori emlékeim, vaníliaillatú nagymamás uzsonnákról, és friss baracklekvárokról. Viszonylag későn ismerkedtem meg ezzel az étellel, mert kíváncsi voltam, mi az, amiért ann… Tovább
  • Nektarinos cobbler Ismét egy amerikai sütemény. Úgy tűnik, van pár klasszikusuk, ami egyezik az ízlésemmel. A ’cobbler’-t – ami egyébként cipészt jelent – Nagy-Britanniában is ismerik, csak ők egy húsos (általában bárány) ételt értenek alatt… Tovább
  • Almás pite Anyám világbajnok almás pitéje, rajtam kívül eddig mindenkinek nagyon ízlett, de én nem vagyok mérvadó, mert harcban állok mindennel, amiben fahéj van (és a szottyadt barna sült alma sem éppen a kedvencem). Nem tudom hány … Tovább
  • Nektarinos tejespite Annyian megénekelték már, jöjjön az én verzióm. Tejespite, azaz előkelő néven: clafoutis. Csupa hétköznapi hozzávaló kell hozzá, nagyon gyorsan elkészül, és nincs, aki ne szeretné. A tökéletes családi desszert. Bármilyen g… Tovább
  • Kávékrémes korongok Nem tudom megunni a leveles tésztából készült süteményeket. Ismét – a már többször bizonyított – házi leveles tésztát használtam. Elég sokat gondolkoztam, hogy mit is kívánok: kókuszt? kávét? csokoládét? A befutó kávés let… Tovább

7 megjegyzés:

szepyke írta...

Jaj de szép lett!!!
Recept? Sütőben, vagy parázson készült??

Lilla írta...

recept is jön majd, csak még meg kell szerezzem anyéméktól, én nem tudom fejből.

parázs. mindig parázs :-)

szepyke írta...

Aha, attól lett ilyen szép fényes. És porcukor van rajta? Ezek szerint az könnyebben olvad,mint a kristálycukor, az enyémen.

Lilla írta...

porcukor amit sütés közben folyamatosan szórok rá, két emberes feladat, egg forgat, egy cukroz...

Wise Lady írta...

Gyönyörűséges!

Lilla írta...

köszönöm :-)

zsuzsi1983 írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.